Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2005, 14:14   #1
Bontek
CHOJNICE ROX!

Data rejestracji: 17.10.2004
Bontek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z Audio-CD na Lite-On 52x24x52x

Witam.Otóż problem tkwi w tym, że po nagraniu płytki Audio z prędkością 8x płyta działa, jest odbierana ale w czasie piosenek są zacinki, przeskoki itp. Nagrałem później jeszcze 2 razy to samo
z prędkością 8x bo myślałem, że poprostu się źle nagrało ale nadal to samo.Płytki były sprawdzane na wielu czytnikach i wciąż to samo.Dodam, że wcześniej moja nagrywarka tego nie robiła.Może ktoś miał ten sam problem?Pozdrawiam.
Bontek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.09.2005, 14:22   #2
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez Bontek
Witam.Otóż problem tkwi w tym, że po nagraniu płytki Audio z prędkością 8x płyta działa, jest odbierana ale w czasie piosenek są zacinki, przeskoki itp. Nagrałem później jeszcze 2 razy to samo
z prędkością 8x bo myślałem, że poprostu się źle nagrało ale nadal to samo.Płytki były sprawdzane na wielu czytnikach i wciąż to samo.Dodam, że wcześniej moja nagrywarka tego nie robiła.Może ktoś miał ten sam problem?Pozdrawiam.
Wiatam
A na jakich płytach nagrywasz??dzieje sie to na róznych płytach czy tylko płytach danego producenta??dane wypala prawidlowo??jak stara ta nagrywarka moze juz optyka siada?zaktualizowałes bios??

Stary 27.09.2005, 14:30   #3
Bontek
CHOJNICE ROX!

Bios aktualizowałem już jakiś czas temu na 6S0F bo wtedy był najnowszy a teraz nie mam pojęcia czy jest nowszy, ale zaraz sprawdze.Dzieje się to na płytkach supratec, na innych nie sprawdzałem, ale wcześniej na tych samych płytkach przy tej samej prędkości było ok.Nagrywarka ma już ponad 2 lata.Płytki z danymi wypala prawidłowo.Proponujesz zaktualizować bios jeśli jest nowszy?Pozdrawiam.
Bontek jest offline  
Stary 27.09.2005, 14:34   #4
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez Bontek
Bios aktualizowałem już jakiś czas temu na 6S0F bo wtedy był najnowszy a teraz nie mam pojęcia czy jest nowszy, ale zaraz sprawdze.Dzieje się to na płytkach supratec, na innych nie sprawdzałem, ale wcześniej na tych samych płytkach przy tej samej prędkości było ok.Nagrywarka ma już ponad 2 lata.Płytki z danymi wypala prawidłowo.Proponujesz zaktualizować bios jeśli jest nowszy?Pozdrawiam.
zaktualizowac bios niezaszkodzi a przede wszystkim sprawdzic na innych płytach jakis markowych ,np tdk w carreforze około 30złza 50sztuk

Stary 27.09.2005, 15:00   #5
Bontek
CHOJNICE ROX!

Cytat:
Napisany przez Yarozelsky
zaktualizowac bios niezaszkodzi a przede wszystkim sprawdzic na innych płytach jakis markowych ,np tdk w carreforze około 30złza 50sztuk
Co się okazało?Doszedłem do tego i była to wina Nero a mianowicie Pluginów!Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez Bontek : 27.09.2005 o godz. 15:28
Bontek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: