![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.05.2002
![]() |
![]()
Witam! Koleżanka przyniosła mi już kolejny raz plytkę(film) którą ktoś jej źle nagrał. Problem polega na tym, że pod koniec płyty występuje kilka złych sektorów, i podczas kopiowania filmu na dysk system wyświetla komunikat że nie może czytać z urządzenia. CloneCD zrobił mi obraz na dysku pomijając automatycznie złe sektory ale gdy otwieram obraz w wirtualnym napędzie dalej nie moge skopiować filmu na dysk. Z płyty o dziwo film da się odtworzyć. Co zrobić??
Uprzedzam żeby nie było nieporozumień! Nie jest to żadna zabezpieczona przed kopiowaniem płyta, którą chciałbym zpiracić!. Poprostu ktoś ją źle nagrał, na drugiej płycie mam drugą część filmu i tam jest już wszystko w porządku. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
ja nadal bede malo oryginalny i wciaz polecam IsoBuster'a - uzyskuje dostep do napedu wlasnymi metodami i omija interfejs systemu operacyjnego, wiec moze mu sie uda odzyskac te bad sektory
ja tez mialem taki problem, tez ze zle nagranym filmem i choc normalne kopiowanie (windows explorer czy dowolnymi managerami) konczylo sie bledem CRC, to IsoBuster jakos sobie poradzil |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Próbowałem chyba wszystkich opcji w tym busterze ale nic nie pomogło
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Jak juz skopiowales film clonem to teraz programem do edycji obrazow wyciagnij go sobie i powinno byc po sprawie.
Programow takich znajdziesz pelno np winiso isobuster itp |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Samiec - twój wróg!
![]() |
Cytat:
Cytat:
podczas kopiowania wyskocza Ci bledy (ze nie moze odczytac sektora), to kaz mu ignorowac te bledy juz nie pamietam jak to sie robilo, ale ten programik jesli podczas odczytu napotka jakies sektory nie nadajace sie do odczytu i Ty kazesz mu to zignorowac, to po skonczonym odczycie zapyta, czy zignorowane sektory zastapic zerami, losowymi danymi itd. (tylko zeby w miejscu nieodczytanych sektorow byly jakies dane zastepcze) i jeszcze jedno: ta funkcja 'ingoruj bledne sektory' w tym IsoBusterze moze powodowac, ze kopiowanie z plyty cd bedzie trwalo zaj***scie dlugo, wiec lepiej do tego uzyc obrazu na dysku twardym (dysk jest o wiele szybszy niz naped cd), ale z drugiej strony nie wiadomo, co ten Clone wsadzil w ten obraz i co zrobil z tymi sektorami, korych nie mogl odczytac i jesli po tej operacji uda Ci sie uzyskac jakikolwiek plik AVI to sprobuj jakimis programami do obrobki video (VirtualDub), moze one beda potrafily jakos naprawic ten uszkodzony plik avi uff... troche namieszalem, ale jesli Ci bardzo zalezy na tym filmie, to probuj ![]() |
||
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
@cinma czytaj ze zrozumieniem.
Bo jest roznica skopiowac film, podpiac do virtuala i probowac go zgrac na dysk. A wyciagnac go bezposrednio z obrazu. |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Próbowałem tak jak pisaliście aby IsoBusterem wyciągnąć go z obrazu, próbowałem zarówno bezpośrednio z płyty a także z obrazu, na końcu kopiowania(kliknąłem ignoruj wszystkie błędy) program napisał że wystąpiły problemy z kopiowaniem i zapytał czy usunąć plik. Kliknąłem rzecz jasna na nie ale cóż z tego jak utworzony plik avi nie chce sie otworzyć
![]() ![]() ![]()
#8 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Skoro zostalo ci 25 sekund to napewno sa napisy i niewarto sie z tym meczyc.
Wczytaj sobie film do virtualduba bezposrednio z plyty. Zaznacz i wymaz ten uszkodzony fragment a reszte za pomoca virtualbuba zapisz na dysk. Moze teraz ci sie uda. |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Yee!! Pomogło!! Dopiero WinIso sobie dał rade, bez rpoblemu wypakował mi film na dysk i nawet nie zauważył żadnych bad sectorów
![]()
#10 | |
Samiec - twój wróg!
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez cinma : 28.07.2003 o godz. 14:42 |
|
![]() |
![]() |
#11 | ||
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ps Winiso wymienilem jako pierwszy wiec nalezaloby go od razu uzyc a nie brac sie za isobustera. ![]() Cytat:
Zauwaz jak ladujesz plik do daemona to nie ladujesz tego glownego z obrazem tylko ten mniejszy, ktory zawiera informacje o nim. W sumie tak po krotce ladujac obraz do daemona to masz to samo jak bys mial plyte bo jest to skopiowane 1:1, ze tak powiem.I mimo, ze sie wydaje, iz mamy to skopiowane to jednak sytuacja jest taka sama jak poprzednio z tym, ze to jest na naszym dysk. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Niezgadzam sie..Ty jak Ty, ale pierwszy odpowiedział mi cinma i polecił IsoBustera!!
![]()
#13 |
Samiec - twój wróg!
![]() |
mimo, ze problem autora juz jest rozwiazany, z checia podyskutuje na temat deamonow i innych zabawek
![]() gwoli wyjasnienia: ten mniejszy plik, o ktorym piszesz, to jak sadze *.CUE tutaj zgadzam sie, ze po wykonaniu polecenia 'Device ... -> Mount image' ladowana jest tylko informacja o obrazie (ten *.CUE), jesli tylko taka informacja instnieje, a nie cala zawartosc obrazu (jakim cudem mialbym zaladowac 700MB do RAMU? ![]() moja odpowiedz 'po zaladowaniu do wirtualnego napedu otrzymuje sie komunikat o bledzie' byla rzeczywiscie niescisla; chodzilo mi o to, ze jesli podczas kopiowania danych z wirtualnego napedu na dysk otrzyma sie komunikat o bledzie, to trudno oczekiwac, ze w edytorze obrazow taka proba sie powiedzie (bo przeciez podczas kopiowania z wirtualnego napedu Deamona na dysk, czy podczas edycji obrazu w WinIso programy te musza wykonac te same operacje dostepu do danych zawartych w tym obrazie, bajt po bajcie czytaja zawartosc pliku obrazu) jak widac koledze Johny'emu udalo sie to zrobic przy pomocy WinIso (nadal nie bardzo wiem w jaki sposob, ale gratuluje), wiec moze WinIso ma jakies wbudowane algorytmy umiejace poradzic sobie z uszkodzonymi sektorami, Weron co o tym myslisz? |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Skoro dyskusja się tak rozwineła to nadmienie że gdy użyłem w WinIso polecenia Extract program wyświetlil pasek postępu i myślał chyba minute przy postępie 0% a potem zrezygnował. Gdy użyłem opcji View wówczas zaczął go z powodzeniem wypakowywać(nie trudno sie domyślić że do Windows/Temp) i pod koniec tylko troche bardziej sie męczył ale wszystko wyciągnął no i w przeciwieństwie do IsoBustera uzyskany plik avi dał się normalnie odtworzyć. Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale jedno jest pewne..efektu który uzyskałem za pomoca WinIso trudno by się było spodziewać po IsoBusterze..może inne programy tez dałyby sobie rade..może IsoBuster użył nieco innych algorytmów..ważne jest to że już leżą przedemną dwa Platinumy z obydwoma częsciami filmu i obydwie nie mają żadnej skazy..wszystko jest jak należy
![]()
#15 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
@cinma nie zrozumiales mnie.
Dokladnie napisalem o co chodzi. Co do algorytmow itp to zadaj te pytanie autorowi programu.Ja go nie stworzylem wiec nie bede tutaj gdybal ewentualnie zajrzyj na domowa strone moze cos sie dowiesz. Natomiast co do pytania nadal nie wiemy w jaki sposob To przeciez sam kolega Johny opisal jak to zrobil wiec chyba jednak wiemy ![]() A tak poza tym to kolega Johny powinien dostac ochrzan za to, ze przed zadaniem pytania nie przejrzal wczesneijszych postow. Bo takie pytanie bylo juz kilka razy. I niejednokrotnie na nie juz odpowiadalem. |
![]() |
![]() |
|
|