![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
![]()
Wczoraj odczytywalem dane z Datexa-Silver na Liteonie52327S i nagle wielki trzask i płytke wysypuję w kawałeczkach a na dodatek wyłamało mi jeden z czterech "ząbków" wspomagających stabilny obrót płyty! Jestem ciekaw czy przytrafiło się komuś coś podobnego bo ja w pierwszej chwili zdziczałem! Dodam że Liteon ma dopiero 4 miesiące. pozdrawiam
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Od czasu do czasu slyszy sie o takich przypadkach. Dotyczy to roznych plyt z dolnej polki. W kazdym razie nie tylko datexow, slyszalem o esperach, sigmach i innych. Czasami warto spojrzec czy plytka nie jest nadlamana od srodka (tak sie to zazwyczaj zaczyna) zanim sie ja wlozy do napedu.
#3 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Wyczyść ją dokładnie w środku, pozostałości będą ci rysowały inne płyty.
Witam w klubie. Mi uwaliło starą płytę Philipsa, która w napędzie odczytywana była wcześniej przynajmniej 100 razy. Nie ma na to patentu, zwykle po czymś takim nagrywarka wstaje i służy właścicielowi jeszcze kilka lat. SPOKO. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Z dolnej polki? Mi w Liteonie x52 (cd rom) wywalilo Verbatim Metal Azo 1-16x. Dlatego pozbylem sie litka bez zalu
![]()
#5 |
![]() ![]() |
Do tej pory spotkałem się z tym problemem tylko w napędach CDROM LG x 52
wśród moich znajomych otrzymał nazwę łamacza płyt Ale myślę że jak już wspomniano to też bardzo zależy od nośnika 8) |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
a ja kiedys wsadzilem Oryginalną Płytke z Windowsem do cdroma ASUS 50x
nagrywarke sie rozkrecila, i nagle zatrzymala, wysuwam tacke a tam nic nie ma tylko pył ![]() wyslalem list do microsyfu, a oni mi napisali ze jak dam im 200zł to oni mi przysla windowsa i zwroca wtedy kase ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
|
|