![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2006
![]() |
Backup danych...
Witam!
Poszukuję roziązania do zrobienia kopii bezpieczeństwa swoich plików. Korzystam z Nero, chciałbym przenieść całą 40GB partycję na płyty DVD, ale nie w sposób taki jak robi to nero czyli zgranie plików do obrazu z któreg później można przywracać cały dysk. Chciałbym coś takiego, co podzieli mi pliki na porcje i wypali je na płytach DVD, tak żebym ja nie musiał robić tego ręcznie. Pliki tak nagrane zaraz powinny być widoczne w napędzie, tak jak na dysku Prosze Was o pomoc, to dla mnie bardzo ważne, a nie mogę nigdzie znaleźć ani programu, ani żadnej opcji takiej. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
je***347;li te pliki nie s***261; wi***281;ksze ni***380; 4.38GB to wypal je jako dane i wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Pliki nie są większe, tylko w katalogach jest czasami np. po 10GB no np. Mp3
a kiedy wrzucę do nerona, czyli wszystkie pliki z dysku D zaznaczę i wrzucę do wypalania, to dostaje info że mam za mało miejsca na DVD (co się zgadza). Chodzi mi o rozwiązanie co zamiast wyświetlać ten komunikat zacznie wypalać,a ja będę musiał tylko wkładać czyste pliki. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TrueImage typ b***281;dzie naj***322;atwiej
![]()
#5 |
Nowy na forum
![]() |
mgit a to nie tworzy obrazu, tylko wypala tak jak na dysku?
(bo obraz jak zrobić i wypalić umiem, chodzi mi o to tylko żeby ręcznie ni musiał przygotowywać porcji danych po 4,7GB a żeby program te dane tak podzielił inagrał). Nie wiem czy jasno to ująłem. Ostatnio zmieniany przez onlyme : 07.08.2006 o godz. 13:07 |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Ten program b***281;dzie ci tworzy***263; pliki do takiej wielko***347;ci jak ustawisz w kreatorze, np. jak ustawisz ***380;eby by***322;o po 4 GB to po przekroczeniu 4 GB stowrzy ci kolejny plik itd. potem te pliki nagrywasz i to wszystko, jak b***281;dziesz przywraca***263; to cie bedzie prosi***263; o kolejne DVD
![]() Ps. Zalecam tworzenie plik***243;w po 2 GB ![]() ![]()
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
a co za problem zrobi***263; z jednego katalogu kilka? po co ta automatyka jak r***281;cznie to chwila?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
mgit naprawdę bardzo decaniam, że mi pomagasz, ale może wiesz coś o programie który nie tworzy obrazu z plików. Załóżmy, że na płyty musisz wypalić jakieś 40GB i to ma być tak, że którą płytę byś nie włożył (już wypaloną) to odrazu widzisz na niej pliki bez żadnego przywracania. Wiesz, coś ala metoda, przeciągasz wszystko co chcesz wypalić w okienko, a program sortuje porcje tak, żeby jak najekonomiczniej mieściły się na płytach, bez kompresji, bez tworzenia obrazów... takiego czegoś szukam, ale i tak jeszcze raz dzięki :-)
Ta automatyka jest mi niezbędna, bo musze w tygodniu kilka dysków po 40, czasami po 80GB zgrywać i już szału dostaje od tego składania danych w porcje |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Te p***322;yty co wypalisz mo***380;esz przegl***261;da***263;, program ma wbudowan***261; przegl***261;darke tych plik***243;w co utworzy, jedyny minus to to i***380; musisz miec ten program zainstalowany... nie ma prostrzej metody, jedyna alternatywa to renczne sortowanie i nagranie ....
EDIT Program TrueImage musisz mie***263; minimum w wersji 9 lub nowszje bo starsze nie obs***322;uguja backup wybranych plik***243;w
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 07.08.2006 o godz. 15:23 |
![]() |
![]() |
#10 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
a co ręczne sortowanie np. w/g nazwy i nagrywanie w nero po ok 4,3Gb jest aż tak pracochłonne
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Je***347;li dla Ciebie nie jest pracoch***322;onne to sobie sortuj r***281;cznie, ja w to nie wnikam. Zada***322;em proste pytanie i mgit ju***380; mi odpowiedzia***322;. Nie nabijaj sobie w tak durny spos***243;b post***243;w. To nie jest dyskusja na temat tego co jest pracoch***322;onne a co nie.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Genie Backup Manager Pro 7 powinien rozwiazac Twoje problemy
![]()
|
|