![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Problem z buforem!
Mam cd-rom LG 52x. Kiedy przegrywam cos z cd-romu na plyte, bufor strasznie spada. Nagrywarka nagrywa plyte (700mb) w ciagu 12 minut!!! (16x) Kiedy nagrywam cos z dysku to plyty nagrywaja sie normalnie (5.30 min). Co jest grane?
Moze cd-rom jest do d...? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
A moze soft?
|
![]() |
#3 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Twoj CD-ROM zbyt wolno odczytuje, aby kopiowac w locie. Nagrywarka nagrywa plyte 16x, ale bufor sie oproznia, wiec zatrzymuje nagrywanie. Potem uaktywnia sie burn-proof (albo cos podobnego), dlatego trwa to tak dlugo. A HDD - jest o wiele szybszy od CD-ROMu.
Upewnij sie, ze masz wlaczone DMA. Sprobuj tez polaczyc CD-R i CD-ROM na odzielnych kanalach IDE (ale nie z HDD, najlepiej na dodatkowym kontrolerze). A moze plytka jest zwalona? Chyba nie chcesz skopiowac plyte zabezpieczona LASERLOK'iem w locie?
#4 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Spider - ZiP ma rację - Twój LG nie jest popsuty, ale po prostu nie wydala.
Co do tego laserloka - to są dla napędów bardzo ![]()
#5 |
Gość
|
ok thx
|
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kopiujac z obrazem robionym nagrywarka zrobisz to szybciej i pewniej niz z cedeka LG. Popatrz nizej - juz pisalem o tym, a predkosc 52x chyba odnosi sie tylko do obrotow plyty a nie jego zdolnosci odczytu.....to taki ksiezycowy parametr firmy LG.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.05.2002
![]() |
Masz na 99% cd razem z nagrywarą na jednej tasiemce, jeżeli chcesz by z każdego napędu dało się nagrać z max prędkością to daj HDD i CD na jedną tasiemke, a nagryware na drugą, a jeżeli masz 4 wejścia to każdy na osobnej.....
|
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
do nagrywania z predkoscia 16x cd-rom nie jest zbyt wolny, raczej to wina softu. Czasami zdarza mi sie kopiowac w locie ( choc preferuje obraz ) dodam ze mam dvd i nagrywarke na jednej tasmie i zauwazylem co nastepuje:
gdy robie to nero, to ten programik sobie radzi dosc kiepsko, buforek spada ... no i wiadomo przegrywanie trwa niz powinno, jednak gdy uzywam clone'a to wszystko jest ok, wiec moze to byc wina softu dvd to LG DRD-8120B ( odczyt cd 40x wedlug producenta) nagrywarka to LG GCE-8320B
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Napedy LG (DVD czy CD-ROM) wszystkie maja jedna podstawowa wade : sa po prostu kiepskie. zreszta jak ktos tutaj napisal ... lepiej jest zgrac cos na dysk i potem wypalac ... a niech np. plytka bedzie miala niewidoczne okiem bledy ? nagrywanie na x16 w godzine
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.05.2002
![]() |
Cytat:
Bo ja mialem okazje przez dluzszy czas uzywac 5 napedow LG (nagrywarki i CD-R) i kilkanascie napedow innych firm (m.in. Pioneer, Toshiba, Acer, Samsung) i na podstawie wlasnych doswiadczen moge stwierdzic ze LG to dobre, stosunkowo niedrogie, i niezawodne napedy w porownaniu z innymi, ktorych uzywalem. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
dzidzia witaj w klubie ODILG czyli Obrony Dobrego Imienia L G
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|