![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
problem z buforem w teac 524E
bufor szaleje od ok 25-30% nagrywania ( ustawiona na master a system ME)
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
Na 80% masz włączone PIO4 zamiast UDMA-2 (33).
(tylko tak udało mi sie zmusić tą nagrywarke do takich szaleństw) Możliwe że masz dwa urzadzenie na tej taśmie i/lub jednocześnie czytasz/nagrywasz w locie z tego urządzenia. Moze masz antywirusa w tle... Za duzo gdybania, za mało napisałeś, ME to najgorszy z Winshit! Najlepszy jest: XP, potem 98SE, 95c, 95b, 98... i tak dalej ME jest na szarym końcu... (robiłem na większości winshit... nie uwzględniłem 2k i starszych NT) |
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Shephard: nie ma tu zadnej winy WIN ME, to sa po prostu objawy kiepskiego transferu. Mam te nagryware na tej windzie (ba-2 nagrywary i cedeka) i zero problemow z winda, nie maja znaczenia zadne antywiry w tle itp itd. Mozna w miedzyczasie zajmowac sie innymi rzeczami. Gosciu pewnie jedzie na maxa 24x i wlasnie miedzy 25-30% osiaga predkosc 24x i cos sie nie wyrabia. Moga byc przyczyny jak napisales na poczatku postu, moze trzeba zapuscic defraga dysku albo po prostu ma juz zasyfiona winde i tyle. A moze np. nagrywa audio z mp3 przy predkosci 24x
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
Sorry, zapomniałe doać POZA TYM ;D
Bo to rzeczywiście najgorszy SHIT, ale to było jako dodatek, wcale nie upatruje w tym źródłą problemów. Rzeczywiście, zapomniełem o defragu... ale to chyba oczywiste, nie? Chociaż... ;D A co do antywira to jesli mu się skanowanie dysku PRZEZ PRZYPADEK w tym czasie włącza... mój 133x7MHz przy tym nie wyrabia... Hehe, nagrywałem z MP3 24X i bez problemów ;D |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
defraga robiłraz i nic to nie daje a poza tym win jest zasyfiony okropnie ( mam zamiar posadzić chyba ME albo 98se i XP może ten problem sam się rozwiąże
|
![]() |
#6 |
Gość
|
a co do antywira to zazwyczaj przy nagrywaniu go wyłączam i tradycyjnie nic to nie daje ( a co do XP to nie wiem czy wyrobi mi procek C600~750 )
|
![]() |
#7 |
Gość
|
w akcie desperacji BIOSA "c' WRZUCIŁEM I du pa
|
![]() |
#8 |
Gość
|
czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym buforem? bo naprawde już wszystko ( chyba robiłem (oprócz reinstalacji systemu)
|
![]() |
#9 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
[quote]przem (16-05-2002 10:49):
w akcie desperacji BIOSA "c' WRZUCIŁEM I du pa[/quote *********************** no to wybrales najgorsze i bezsensowne rozwiazanie. Koledzy ci pisali , ze jest to ewidentna wina transferu, trzeba zatem zrobic porzadek w systemie i bios nagrywarki nic to tego nie ma. |
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2002
![]() |
Cytat:
teraz nagrywna WinOnCd pod xp i narazie chodzi dobrze. sprawdz czy w innych programach spada ci bufor jesli nie to sprawa tkwi w oprogramowaniu jesli tak no to trzeba sie przyjzec hardwerowi. powodzenia. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
zazwyczaj w nero ale starałem się w winoncd 5 ( ale przy instalacji nero i winon cd jest konflikt między tymi programami - poprostu się zrą) ale na winon raczej nie skacze ten bufor.
ale ostatnio już nie skacze na nero ( spada do 75 - 80 ale nie więcej) wydaje mi się ze się ustabiliuzowało. ( co prawda wczesniej miałem podkręcony procek na 845 ( tj 9,5 x 89 fsb) a tera fsb 83 |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
oj przem ...
Po kiego .... kupowałeś TEACa - trzeba było kupić LG - patrz kilka postow poniżej - jak zrobic z LG32 LG40X LG rulezzzzz! JerzyR |
![]() |
![]() |
#13 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2001
![]() |
Miałem ten problem lecz była to wina CD romu, na LG 52 był problem zalożyłem teac 40 i bufor na maxa w nero a komp nie za tegi celek 800, 256 RAM
|
![]() |
![]() |
|
|