![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Kłopot z LG 8080B
Podczas wypalania płyt z prędkością 8x zawsze pojawia sie błąd track follow error. Przy nagrywaniu 4x problem znika. Co mam zrobić żeby nagrywac z maksymalną prędkościa?
Bios 1.06 podłączona jako master na 2 kanale |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Niestety ,ja ci nie pomoge bo mam podobny problem tylko ze u mnie wyskakuje medium error i jest napisane ze jest za wolny transfer,a konfiguracje komputera mam Szatanska,nie wiem zupelnie co robic.
|
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.10.2001
![]() |
Witam w klubie !
Tez mam ta nagryware i ten problem . Ale tylko gdy nagrywam plyte z uzytkami (w NERO). Przy kopiowaniu plytki Clonem z predkoscia x8 idzie ok. Jak to jest u was ? |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.07.2001
![]() |
U mnie wszystko się nagrywa jak należy. Mój konfig: celeron 333, płyta główna noname na Intel440ZX, 128 MB ram, dyski Seagate 8.4 GB i 3.2 GB, CD x32 LG, CDRW LG 8080 v1.05 (jako master na drugim kanale), zainstalowane ForceASPI 1.7, włączone DMA, używam CDRWIN 4.0a_beta, Nero 5535 a używałem swego czasu WInOnCD 3.7PE, 3.8PE, Feurio 1.61, 1.62, CloneCD 2842, 2843 i było wszystko oki.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.06.2001
![]() |
SOA nr 2: "dziwne, bo u mnie dziala ok..."
![]() 1. czy macie zainstalowane VIA 4in1. jezeli tak, to cale czy tylko AGP? 2. czy dla dysku/ spawarki wlaczone jest DMA(wlaczyc/wylaczyc)? 3. czy przypadkiem nie macie uruchomionych w tle jakichs programow (zwlaszcza skanery antyvir - wylaczyc)? 4. jak dlugo pracujecie na OSie od czasu ostatniej instalki (czy przypadkiem sie nie sypie - moze najwyzszy czas postawic na nowo lub przynajmniej zrobic defraga dysku)? 5. jakich programoof uzywacie (sproobowac innym/inna wersje). Jezeli sprawdzicie te 5 pkt, powinno pomoc. Nara...
|
|