Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.02.2003, 11:38   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Unhappy Problem CD-ROMka z czytanie płyt >700 MB

Witam serdecznie @ll!Mój Cd-rom (starszy LiteOn 40X) ma duży problem z czytaniem płyt powyżej 700 MB-właściwie wogóle ich nie czyta! Zastanawiam się wogóle nad zakupem nowego Cd-roma i mam pytanko: gdzie moge znaleźć jakiś opis czy tabele z wykazem najnowszych Cd-romów czy czytają takie właśnie płyty? Albo powiedzcie mi wogóle czy jest sens zakupu nowego cdika czy ten mój problem jest związany właśnie z tymm, że mam starego cdika, a nowe radzą sobie z takimi płytami bez większych problemów (zastanawiam sie nad ASUSEM albo NEC'iem). Pomóżcie, z góry dziękuję! Narka

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 17.02.2003 o godz. 11:54
CIAPEK jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.02.2003, 11:44   #2
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam również starego cd-rom'a - Toshiba 48x (3 letni) i bez problemów czyta płyty 800 Mb. Jeżeli posiadasz nagrywarkę, która nagrywa i czyta 800 Mb płyty to chyba nie ma sensu kupować nowego cd-rom'a

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez para : 17.02.2003 o godz. 11:49
para jest offline  
Stary 17.02.2003, 11:47   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mozliwe ze twoj cdrom nie czyta pojemniejszych plytek bo roznie to z tym bywa. Skoro przymierzasz sie do kupna nowego to moze zastanow sie nad dvd. A co do testow napedow to zajrzyj tutaj i poczytaj sobie, cos tam wybierzesz dla siebie:
http://www.cdrinfo.pl/testy/testy.php
Stary 17.02.2003, 12:54   #4
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Exclamation

dzieki za obecne rady,przejżałem tą listę i jest tam napisane, że niektóre nowe modele też sobie nie radzą z taką pojemnością. Bardzo zdziwił mnie opis cd romów ASUS, że nie radzą sobie z nagrywaniem CD w "locie". Czy to nie dziwne? Jak mój LiteOn już sobie poradził z niejedną płytką (co prawda wolno) tp jak to możliwe że Asus sobie nie radzi. Gdzieś wyczytałem także, że Asusy mają słabą korekcje błędów-hmmmmmmm. Jaki byście poradzili mi Cd-Rom? Jakie są na prawde dobre? Nie chce już LG bo: miałem 48 to wogóle mi coś charczało, na początku pękła mi w nim płyta a po przeczyszczeniu laseera nie mogł się wsunąć tacka. A 52X LG to podobno jeszcze gorsze są-nieczytają często płyt itd. Czekam, pozdrówka!
Dołączone obrazki
-pulsar.gif 
CIAPEK jest offline  
Stary 17.02.2003, 12:59   #5
para
Guru

Ja bym polecił cd-rom Toshiby sam taki mam i jestem bardzo zadowolony.
Na forum również są dobrze oceniane cd-rom'y Teac.

Pozdrawiam
para jest offline  
Stary 17.02.2003, 13:04   #6
CIAPEK
CDRinfo VIP

hmmmm Toshiba, Teac? Nono może i dobre, ale ciekawe ile kosztują i z tego co wiem to trudno je znaleźć w sklepach, bardziej na zamówienie chyba :
CIAPEK jest offline  
Stary 17.02.2003, 13:14   #7
para
Guru

http://www.proline.com.pl/shop.php?p...Nap%EAdy+CDROM
jest tu Teac, nie ma niestety Toshiby.
para jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: