![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam serdecznie @ll!Mój Cd-rom (starszy LiteOn 40X) ma duży problem z czytaniem płyt powyżej 700 MB-właściwie wogóle ich nie czyta! Zastanawiam się wogóle nad zakupem nowego Cd-roma i mam pytanko: gdzie moge znaleźć jakiś opis czy tabele z wykazem najnowszych Cd-romów czy czytają takie właśnie płyty? Albo powiedzcie mi wogóle czy jest sens zakupu nowego cdika czy ten mój problem jest związany właśnie z tymm, że mam starego cdika, a nowe radzą sobie z takimi płytami bez większych problemów (zastanawiam sie nad ASUSEM albo NEC'iem). Pomóżcie, z góry dziękuję! Narka
![]() Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 17.02.2003 o godz. 11:54 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Ja mam również starego cd-rom'a - Toshiba 48x (3 letni) i bez problemów czyta płyty 800 Mb. Jeżeli posiadasz nagrywarkę, która nagrywa i czyta 800 Mb płyty to chyba nie ma sensu kupować nowego cd-rom'a
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez para : 17.02.2003 o godz. 11:49 |
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mozliwe ze twoj cdrom nie czyta pojemniejszych plytek bo roznie to z tym bywa. Skoro przymierzasz sie do kupna nowego to moze zastanow sie nad dvd. A co do testow napedow to zajrzyj tutaj i poczytaj sobie, cos tam wybierzesz dla siebie:
http://www.cdrinfo.pl/testy/testy.php |
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
![]()
dzieki za obecne rady,przejżałem tą listę i jest tam napisane, że niektóre nowe modele też sobie nie radzą z taką pojemnością. Bardzo zdziwił mnie opis cd romów ASUS, że nie radzą sobie z nagrywaniem CD w "locie". Czy to nie dziwne? Jak mój LiteOn już sobie poradził z niejedną płytką (co prawda wolno) tp jak to możliwe że Asus sobie nie radzi. Gdzieś wyczytałem także, że Asusy mają słabą korekcje błędów-hmmmmmmm. Jaki byście poradzili mi Cd-Rom? Jakie są na prawde dobre? Nie chce już LG bo: miałem 48 to wogóle mi coś charczało, na początku pękła mi w nim płyta a po przeczyszczeniu laseera nie mogł się wsunąć tacka. A 52X LG to podobno jeszcze gorsze są-nieczytają często płyt itd. Czekam, pozdrówka!
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
Ja bym polecił cd-rom Toshiby sam taki mam i jestem bardzo zadowolony.
Na forum również są dobrze oceniane cd-rom'y Teac. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#6 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
hmmmm Toshiba, Teac? Nono może i dobre, ale ciekawe ile kosztują i z tego co wiem to trudno je znaleźć w sklepach, bardziej na zamówienie chyba
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
http://www.proline.com.pl/shop.php?p...Nap%EAdy+CDROM
jest tu Teac, nie ma niestety Toshiby. |
![]() |
![]() |
|