![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
![]()
Witam,
nie znalazłam niestety rozwiąznia mojego problemu we wczesniejszych tematach więc zakładam własny.;-) Jestem szczęśliwym posiadaczem nagrywarki LG CD-RW GCE-8240B i od kilku dni mój komputer(Windows XP)nie wykrywa nagrywarki.Około dwóch tygodni temu znajomy formatował dysk.Gdy chcę ją ponownie zainstalować to wyskakuje komunikat:"System Windows pomyślnie załadował sterownik urządzenia dla tego sprzętu, ale nie może odnaleźć urządzenia sprzętowego.[Kod 41]".Niestety znajomi nie wiedzą o co biega(informatycy od siedmiu boleści ![]() Jeśli znajdzie się jakiś mądry człowiek który będzie potrafił mi pomóc będę dozgonnie wdzięczna. Z góry dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
moze ona po prosu siada....
pewnie ma juz 3 lata, lub okolo,wiec ma prawo... |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
![]()
niestety jestem zmuszona wrócić do tematu...okazało się że problem- prawdopodobnie- nie leży w nagrywarce. mój komputer po prostu nie wykrywa żadnego cd-romu! tak więc z nagrywarką chyba jest wszystko w porządku.
po włożeniu nowego cd-romu komputer go nie wykrywa- tak po prostu.nie chce też ruszyć botowalna płytka z xpekiem żeby móc postawić od nowa system. nie kumam kompletnie o co biega. już kilku informatyków nad tym główkowało i wpadli na kilka genialnych pomysłów...między innymi taki, że coś się przepaliło na płycie głównej ![]() jak ktoś z was ma na to jakieś racjonalne wytłumaczenie to proszę o odpowiedź. zdesperowana kawka pozdrawia.... ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdz tasme IDE, zasilanie. Przeinstaluj winde xp na 98 lub ME.Moze kontroler dyskow sie uszkodzil, moze masz plyte na nforce, odinstaluj stery od NW IDE lub cos w tym stylu i niech windows zainstaluje swoje domyslne.
|
![]() |
![]() |
|
|