![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
Bardzo ważny temat o LG!!!
Yo...Piszę,bo moje granice wytrzymałości się skończyły!!! Lg to bez watpienia chłam,
albo przynajmniej ja mam pecha do nagrywarek tej firmy!!! Zacząłem od 40x\12x\40x reklamowałem,bo wadą było zbyt wolne nagrywanie zwalniał po co chwilę do 16x i czas się wydłużał jest to wkurzające gdy powinien nagrywać średnio 3 min. Wymienili mi na 48x\16x\48x i jest to samo. Testuję ją już dosyć długo,bo 2-3 miechy i przy okazji wgrałem biosa 2.03,który zwiększa cd-rw do 24x.Myślałem,że to coś pomoże,ale gówno. Jestem zdecydowany to coś oddać!!! Tylko pytanko czy ma ktoś może flasher wersji je5 i biosem 1.007. Wolałbym cofnąć,żeby się nie pluli!!! Co wy na to? Jak oddam z tą wersją biosu mogą robić problemy!!! Nagrywara chodzi tak samo tylko,że wolno pali!!! A kumpel kupił ostatnio Lg 48x\24x\48x i naprawdę ładnie mu pali!!! Nie zwalnia i czas nie przekracza 3.15...Testowałem wszystko i wszystkie płyty i gówno!!! Nie jestem żadnym amatorem,więc doradźcie!!! Dzięki... Pozdrawiam wszystkich Lg-kowców i maniaków nagrywania!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Dzieki za pozdrowienia
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Podłącz swoją spawarę do kompa kolegi
Cytat:
Jednakże, zapodaj jakieś lepsze płytki, o których wiadomo, że nagrywają się x48 (tdk, dysan, princo). |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Zmieniałem bios na wcześniejszą wersję w LG - poszło bez problemu (z DOSa)
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
A to moze mi ktos przyslac tego biosa
![]() zebym go cofnął je5 w wersji 1.007 czyli od LG 48x\16x\48x Please!!! |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2003
![]() |
Witam
Sprawdź czy masz włączone dma, powinna pracować w udma2 a nie w pio4. Miałem taki problem że płytki mi nagrywała ponad 6 minut i dłużej jak zmieniłem firmware na 1.05 nie dało się jej przełączyć w tryb dma. Powrót do starszego 1.04 i chodzi wszystko ok. Teraz mam przerobianą GCE-8480B na model LG GCE-8520B i też wszystko jest ok. ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Wolne wypalanie
Nie jest to wina nagrywarki, ale twojego sprzętu.
Oto co muszisz zrobić: Jak masz płytę na chipsecie VIA zainstaluj VIA Hyperion Intel zainstaluj Intel Chipset Instalation Ultility Jeśli to nie pomoże przejdź do Nero / Preferencje / Pamieć tymczasowa i sprawdź transfer dysku / ów twardych jak masz 4 MB to wina wolnego twardego. Powinno być co najmniej 17 MB |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Re: Wolne wypalanie
Dla chipsetu SIS Ide 2.03 lub nowszy
|
![]() |
![]() |
|