![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2004
![]() |
![]()
Witam!
Mam problem (nawet kilka) z nagrywarką TDK CyClone CDRW4800B (48/24/48B). Problem 1: wypaliłem płytkę RW (z plikami gif i mp3). Próbując otworzyć płytke na innym komputerze (próbowałem na trzech) pokazuje mi że mam na niej scieżkę audio (track01), a gdy płytę włoże do swojego kompa jest wszystko ok. Problem 2: wypaliłem płytkę RW z danymi i nigdzie nie moge jej odczytać, nawet na swoim kompie. Próbując ją skasować pojawia się komunikat: "Nie można skasować zawartości płyty. Najprawdopodobniej płyta nie jest wielokrotnego nagrywania" (czy coś takiego) Problem 3: czasami (prawie zawsze) kopiowanie danych (ok 700MB) z nagrywarki na dysk twardy zajmuje mi ok 20 minut. Problem 4: czasami część nagranych danych na płyte nie mogę odczytać (komunikat: "nie mogę czytać ze stacji G:" lub coś w tym stylu) Problem 5: nagrywając zrobiony wcześniej obraz płyty nagrywarka zatrzymuje się na 6% i za jakieś 3 minuty zaczyna nagrywać dalej lub (co gorsze) nie zaczyna dalej. Mam Win XP Prof Jeden napęd CD i jeden HDD (podpięte osobno) Do wypalania używam: NBR 6.3.0.0., czasami CloneCD 4.2.0.2 Zainstalowane mam ForceASPI 1,7 i bios 48xvers7s8 Przeważnie wypalam z prędkościa 16 - 24x |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
wlasnie dlatego stanowczo nagrywarka TDK = NIE!!!! (choc plytki maja ok)
ad1. moze za duza predkosc palenia tej rw? podejrzewam ze przy 16x byloby ok ad2. skasuj ja za pomoca programu Super Blank ad3. standardowo = wlacz dma dla wszystkich napedow (na cdrinfo jest artykul jak to zrobic) ad4. podejrzewam,ze bardzo, bardzo slabe plytki (tzn. za tanie) i nie lubia sie z nagrywarka tdk
#3 |
Ave Che!
Data rejestracji: 03.01.2004
![]() |
chemoo TDK nagrywarki to ponoc OEM'y Plextorow? czy dobrze slyszalem?
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
raczej liteonow, choc ta firma naklejala swoje znaczki na rozne produkty w swojej historii
|
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|