![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.06.2003
![]() |
![]()
posiadam nagrywarke, jak w temacie, wg informacji producenta i na tej stronie powinna obslugiwac ona plyty 90 i 99 minutowe, niestety po wlozeniu 90 minutowej w opcji informacja o nosniku nadal mam informacje, ze na plycie jest tylko 79 min z sekundami. Nie dział również overburning pomimo ustawienia go wg sugestii na tym forum. Na w/w plycie (90 min) nie moge nagrac nawet pliku 750 mb - pojawia sie komunikat, ze nosnik jest zbyt maly (system w xp, nero 5.5.10.20
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Masz racje nagrywarka Teac W540E może nagrywać płyty 800 i 870 mb. Według mnie może to być wina jednego z tych punktów:
1.DMA(Włącz) 2.ASPI(wgraj nowe) 3.Windows(format c:\) Ale to tylko sugestie ___________________________ Powered By: Intel Pentium III 633E Mhz, 128 Ram, k graf intel i82810 32 MB(zintegrowana), k dźw AC 97 (zintegr), pł gł procomp i810, CD-Rom 50x, LG GCE8400B, Maxtor 40 GB i Windows 98 se |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.05.2003
![]() |
jee joorr co do dma to jezeli nic nie robiles w ustawienach IDE ATA\ATAPI to DMA masz na pewno wlaczone, sprobuj zainstalowac nowego biosa do nagrywarki
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.06.2003
![]() |
mam bios k - nowszego chyba nie ma, ustawione mam dma, dziala juz overburning ale nadal pisze mi, ze dostepne jest tylko 80 min
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
"jezeli nic nie robiles w ustawienach IDE ATA\ATAPI to DMA masz na pewno wlaczone" - mylisz sie: jest roznie (dokladnie nie wiem od czego to zalezy ale glownie od systemu i sterownikow plyty - jezeli wogole sa zainstalowane). Wiem to z doswiadczenia, a oprocz tego wystarczy sledzic tematy na tym forum...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
A w ustawieniach overburningu na pewno dales odpowiednia wielkosc ? "Plik" --> "Preferencje" --> "Ustawienia zaawansowane" --> zaznaczasz "Zezwalaj na overburning..." i wpisujesz jako maksymalna dlugosc od razy np. 99 min. Potem "OK" i zabierasz sie za wypalanie. Tylko pamietaj, MUSISZ nagrywac w trybie DAO !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
I bez kreatora bo on psuje ustawienia. No i oczywiscie bez mulisesji, z zamknieciem CD !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Nero NIE pokazuje faktycznej wielkości płyt 800/870 MB. Trzeba nadpalać nie przejmując się komunikatem z Nerona.
A wcześniej zrób test na overburning i zobacz ile faktycznie się zmieści danych na tej płytce. Możliwe że masz fake 800MB. I DOKŁADNIE stosuj się do FAQ o overburningu, który masz na górze jako temat przyklejony. Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() PS. Nagrywaj wolno, bo te płytki są wrażliwe na prędkość (max. x16)
![]() |
|
|