Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.12.2002, 08:29   #1
softnet
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.10.2002
softnet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Problem z DirectCD z Easy CD Creator

Witam!

Uzywam Easy CD Creator 5.0 Platinum. Pracuje pod Windows XP Professional z SP1. Mam nagrywarke Lite-on 48125W.
Zainstalowalem tez wszystkie pathe dostepne na stronie CDRInfo.pl

Niestety - po zainstalowaniu programu DirectCD wchodzacego w sklad pakietu Easy CD Creator, tuz przy starcie systemu wyskakuje mi komunikat Windows XP, ze program DirectCD dziala niestabilne i zostanie wylaczony.
Tak tez sie dzieje.

Zaznaczam, ze podobny problem mialem niegdys rowniez podczas pracy na Windows 2000 oraz Windows 98SE.

Poniewaz sporo dobrego naczytalem sie o nagrywaniu pakietowym, i ze liderem oprogramowania do nagrywania pakietowego jest DirectCD wchodzacy wlasnie w sklad Easy CD Creator, to postanowilem wlasnie z nim poeksperymentowac.
Eksperymentowalem takze z InCD wchodzacego w sklad Nero Burning Room, ale chcialbym takze przetestowac Direct CD z Easy CD Creator.

Czy ktos moze mi doradzic co moge zrobic by DirectCD sie nie zawieszal tuz przy starcie systemu i by mozna bylo z niego normalne, bez problemu korzystac?

Co powoduje ten problem i jak go mozna usunac?

Pozdrawiam
Tomek

Ostatnio zmieniany przez softnet : 05.12.2002 o godz. 08:32
softnet jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.12.2002, 09:53   #2
Rambler
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.04.2002
Rambler w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink

Nie wiem w 100% ale myślę , że pomogłoby doistalowanie upgradów do ver. 5.3.2.x,
miałem podobne problemy (98SE) i dołożyłem takie pliki: driveup5.3.2a.exe , edc_v5.3.2.34_plt_enu.exe . Do XP powinno chyba być potrzebne jeszcze XP_up_Platinum.exe . Wszystkie by Roxio.
Powodzenia.
Stary 05.12.2002, 09:54   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... właśnie tak się dzieje z EasyCD, źle współpracuje z DirectCD. Zainstaluj DirectCD z pakietem WinOnCD lub samodzielną wersję DirectCD, zobaczysz, że nie będzie problemów.
Stary 05.12.2002, 18:07   #4
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
ROXIO

... właśnie tak się dzieje z EasyCD, źle współpracuje z DirectCD. Zainstaluj DirectCD z pakietem WinOnCD lub samodzielną wersję DirectCD, zobaczysz, że nie będzie problemów.

To jakas bzdura !!! w sklad ECDC wchodzi direct cd i po poprawnym zainstalowaniu caly program chodzi pieknie i bez zaklucen/ uzywam tego programu od wersji 3 i nigdy nie mialem klopotu.

po zainstalowaniu programu z CD prosze nie robic restartu tylko zainstalowac 2 ostatnie latki i bedzie ok.

pozdrowienia !
Stary 05.12.2002, 21:55   #5
piter128
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.07.2002
piter128 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam zainstalowany DirectCD / działa OK /, zainstalowałem Incd i nastąpił pad całego ECDC dopiero odinstalowanie całego ECDC z wyczyszczeniem rejestrów pomogło.
piter128 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: