![]() |
ja to wiem ale ta wypałka aliena tego nie wie albo nie chce przyjąć do wiadomości :)
dobra, sposób nr trzy : trzeba by może tak zabawić się kontrolerem / a dokładniej sterami ( mała mutacja usunięcia pod awaryjnym :) ) tak żeby zadać mu standardowe windy a next zapodać mu te dobre od producenta płyty/ albo poszukać klucza w rejestrze i go zmodyfikować pozdro |
ale nawet wlasciwie nie wiadomo co jest przyczyna
wlaczyl DMA komp sie wiesza 1. uszkodzenie wypalarki 2. cos z kontrolerami 3. uszkodzenie trybu DMA (czyli plyta itd.) 4. windows moze cos jeszcze? |
no to trzeba się tak np pobawić czymś typu hdd i posprawdzać wszyskie kanały ide a i przy okazji pozwoli wyłączyć to dma :) na tym nieszczęsnym kanale ide a ja się okaże że ide razem z windą są ok to pozostaje wypałka
którą trzeba by sprawdzić u jakiegoś kumpla / tak swoją droga może by tak taśmę jeszzce zdiagnozować pozdro aha cz dma to nie tyle nowsza szyna / mówie o dma a nie jakiś tam ulta dma bo to już ciut inna bajka zwana tez handlowo atacośtam/ tylko inny nie obciązający cpu sposób transmisji danych / to tak bardzo upraszcając/ po prosty urzadzonko samo o siebie dba nie absorbujać uwagi procka który ma przecież ważniejsze rzeczy na głowie |
Cytat:
WYPALKA RICOH MP7240A |
to na pewnio pracuje w trybie dma / przynajmniej tym równożednym dla pio4 czyli mw dma/
spróbuj tego co wyżej napisałem z zabawą jakimś hdd pozdro |
Probowalem wsystkich waszych propozycji pomocy i nic caly czas to samo (WIELKIE DZIEKI ZA POMOCY WSZYSTKIM).
Gdybyscie mieli jakieś pomysły to bardzo proszę piszcie bo jestem zrospaczony !!!! Pozdrowienia AlieN |
POMÓŻCIE PROSZĘ
|
POMOCY !!!!!!
|
idz do kogos i zobacz jak tam jest, chyba ze masz jaeszcze jeden komputer
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:18. |