![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2004
![]() |
Problem z nagrywaniem obrazow z 120% - bufor i bledy
Witam
Mam jeden (w zasadzie to dwa) problemy zwiazane z nagrywaniem obrazow plyt (iso, bin, innych na razie nie probowalem) w programie Alcohol 120% Posiadam Alcohola 120% wersja 1.4.8 (Build 1222) Trial, odkodowanego (tzn przy starcie nie musze 5 sek czekac ![]() Rozmiar bufora mam ustawiony na 104 MB (lacznie RAMu mam 256 MB) jednak kiedy usiluje nagrac jakas plyte _zawsze_ otrzymuje komunikat - "bufor zbyt maly, ustaw jego wielkosc na xx MB" (zwykle okolo 50-90 MB) - przy czym podana wartosc jest zawsze mniejsza od 104 MB. Oczywiscie podczas nagrywania bufor jest przez caly czas wykorzystany w 100% (widac to na statystykach koncowych). Nagrywam przy predkosci x4 (zalozylem ze przy tak niskiej predkosci duzy bufor nie bedzie potrzebny). Plyta nagrywa sie jak nalezy, jednak przy instalacji nagranych programow prawie zawsze dostaje bledy - czasem tylko irytujace (w stylu - "to co nagrywam nie zgadza sie z tym co jest na plycie") - wtedy klikam ignoruj - z tego co zauwazylem nie wplywa to na dzialanie programu - wiec jedynym problemem jest to ze musze czuwac przy instalacji i popedzac ja kiedy mam blad. A czasem mam bledy powazne ("blady plyty- koncze instalacje") a wtedy juz kaput ![]() ![]() Czy ktos wie jak moge poradzic sobie z tymi bledami? Aha, mam Durona 1,2 GHz, 256 MB i WinXP ze wszystkimi upgrade'ami (mam wlaczone autoupdate'owanie) Pozdrawiam gn0m |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisz jaka masz palarke. A co doa Alcohola jeżeli użyłeś słodzika to może w nim leży błąd. Zainstaluj jeszcze sterowniki ASPI może to pomoze.
P.S. Witam na forum ![]()
#3 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Ja bym włączył DMA
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2004
![]() |
Mam wypalarke LITE-ON LTR-321235 31x12x40
DMA wlaczone (nawiasem mowiac w XP DMA jest wlaczone automatycznie) Sterowniki ASPI przeinstalowane zas jesli chodzi o "słodzika" to nie mam pojecia co to jest ![]() pozdrawiam gn0m |
![]() |
![]() |
#5 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Słodzik ?? ![]() ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
#6 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
SŁODZIK - alternatywny sposób rejestracji programu
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
gn0m witam na forum.
Mogę ci pomóc z tym buforem. Rozwiazaniem jest zmniejszenie ilosci pamieci w akloholu z 104 do np. 80 albo 60 dlaczego ?? bo alkohol ma niby zabrac 104 z tych 256 ale zapominasz ze Xp połyka ram jak babcia jadzia proteze. Wystarczy ze komp pozera tobie z 180 ramu a ty masz jeszcze 100 dac dla alkohola wynik prosty (280) ze bedzie sie pruc. Sprobuj zmniejszac od 80 w dol i bedziesz wiedziec. |
![]() |
![]() |
#8 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co ty masz za triala odkodowanego? Poszukaj wersji retail, zarejestruj ja i wtedy mozemy pogadac i pomyslec czemu nie chodzi. 8)
PS Ten komunikat z buforem tez kiedys mialem, ale nie mial wplywu na jakosc wypalanych plyt. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 18.07.2004 o godz. 23:37 |
![]() |
![]() |
|
|