![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Problem z filmem
Nagrałem płytkę z filmem Vanilla Sky, jak chcę odtworzyć film to mi go otwiera dosłownie 5 minut, na dysku otwiera go jakieś 10 sekund. Nie wiem czym może to być spowodowane.Inne filmy otwierają mi się bez problemów (czyt. szybko). Mam zainstalowane Nimo Codekpack5 build8 nagrywam na Teac'u w58e. Wydaje mi się że to nie jest spowodowane kodekami albo się mylę. Pomóżcie pli
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
z jaką predkością wypaliłeś płytke.
sprawdz jakoś np. WSES (tylko LiteOn)
#3 |
Wymiatacz
![]() |
mam teac w58e maksymalna prędkość to 8x i z taką wypalam
|
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wyglada mi to na klopot z odczytaniem plyty przez naped. Twoja nagrywarka kosmicznych predkosci nie osiaga ale moze byc to wina badziewnej plytki. Sprobuj nagrac to jeszcze raz (skoro masz film na dysku) ale na cdrw zeby nie marnowac plytek i wtedy sprawdz.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
![]() |
Nagrałem też na cdrw i tosamo poszedłem z cdr i cdrw do kumpla i to samo. Przeinstalowałem nimo to samo. czy ma coś do tego nagrywanie disk at once i track at once. I czy można sprawdzić jak było nagrywane
|
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro mowisz ze u kumpla jest to samo to wskazywaloby na nagrywarke... chm zmniejsz moze predkosc nagrywania bo piszesz ze palisz 8x czyli na maxa, sprobuj przeczyscic optyke. Mozesz jeszcze sprobowac innym odtwarzaczem, u mnie dobrze spisuje sie bestplayer no a kodeki to nie instalowalbym ich z calym pakietem tylko pojedynczo te ktore sa potrzebne.
PS co do trybu nagrywania to mysle ze nie ma to znaczenia, ja zawsze pale w DAO i do plyty wrzucam poza filmem odtwarzacz, napisy i potrzebny kodek. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 29.12.2002 o godz. 20:42 |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
może jednak jest coś z nagrywarką na obrazku nagrywam płytkę cdrw12x,
nagrywarka w specyfikacji ma napisane że nagrywa cdr 8x a cdrw 4x a na obrazku jest prędkość 8x. Jakiś ewenement? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
![]() |
mogłem dodać okienko że z powodzeniem zakończył się
![]() a o co chodzi z czyszczeniem optyki, jakieś płytki czy rozkręcanie czyszczenie i kalibracja? próbuje nagrać z 4x to jest dziwne bo to jest najmniejsza prędkość wcześniej miałem 1x, 2x i 4x na cdrw teraz tamtych prędkości nie mam ![]() Ostatnio zmieniany przez raptor123 : 29.12.2002 o godz. 21:55 |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
![]() |
jeszcze jedno: ile zajmuje winoncd 6.0 bo znalazłem na eMule różne wielkości plików 611MB,435,458 na nawet takie koło 50-60 MB
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
winoncd
.
|
![]() |
![]() |