![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
DAO RAW a Ricoh 7040
Szukam wiadomosci od uzytkownikow Ricoha 7040A
ktorzy zastosowali firmware 1.50 od wesji OEM Ricoh'a f-my Delta model OME-W141 (sygnaly w serwisie GAL z 9.10 2000r.) i uzyskali tryb DAO-RAW w tej nagrywarce Czy dziala to poprawnie i w jaki sposob zrobic ? Za pomoc z gory dziekuje . Ian |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
![]() |
Spawdziłem nie działa.
Po wgraniu nowego biosu nagrywarka faktycznie w Clone CD zgłasza obsługe zapisu w DAO Raw ale na tym sie kończy to szczęście. Przy próbie nagrania wyskakuje błąd. W innych programach nagrywa normalnie, ale nie w rawach. Dlatego wróciłem do oryginalnego biosu. :-( W tej chwili przesiadłem się na Ricoh-a MP7083A i ten "chodzi" w Clone CD bez problemu. :-) Ale moze ktoś ma inne doświadczenia. Pozdrawiam.
|
|
#3 |
|
Gość
|
Nieprawda wgralem ten firmware do mojej 7060 i wszystko dziala przegrywalem zabezpieczone safediskiem simsy clonem na www.cdrinfo.com jest firmware firmy caravell dla 7040 i 7060 wgraj dla 7040 a bedziesz mial 6x i potwierdzam wszystko dziala
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Do MeTeo!
Dzieki za odpowiedz ,ale piszesz, ze wgrales firmware do 7060 Ricoha od firmy Caravele,ale jaka wersje? Na cdrinfo jest wersja 1.80 do 7060,czy o ten chodzi? Czy on wprowadza tryb Dao Raw? Prosze uscislij konkretnie jaki bios mam wgrac od jakiego modelu ? Nie chce pozbywac sie predkosci *6 Jak ta operacje mam dokladnie przeprowadzic ,zeby nie "spieprzyc" nagrywarki? |
|
|
#5 |
|
Gość
|
firmware caravelle 7060a1.80 obsloguje tryb dao raw z predkoscia 6x co znaczy ze jesli masz 7040 bedziesz mial tez 6x z dao raw aby zfleszowac nagrywarke musisz wykonac pewna sztuczke:
Najpierw zgrywasz do jednego kat. pro. do fleszowania i oryginalny bios zmien nazwe biosu caravelle na taka sama jak oryginalnego, tera wlaczasz rflash i zaznaczasz firmware oryginalny i dajesz start, progs jeszcze nieruszy wtedy zastepujesz plik z oryg firmwarem tym z carafelle i dajesz next wtedy zacznie sie fleszowanie i bedziesz mial dao raw z 6x |
![]() |
|
|