![]() |
ja mam dziwne pytanie - co ma aspi do nero?
a) nero ma wlasne i systemowego moze wogole nie byc b) do instalacji nero to aspi chyba jest zupelnei zbyteczne |
Czesc.
Czyli jednym slowem mowiac - wszystko juz gra ??!! :) |
Cytat:
tez tak myslalem, tylko nie bylem pewien czego brakuje czy instalatora (tak maly pliczek) czy biblotek vbrun czy czegos jeszcze. soft do nagrywania instaluje po sterach, uaktualnieniach windozy, aspi - wtedy nie ma problemow pzdrwm Nikita_Bennet |
ooooo mam stere ASPI !! :(
|
Ilość załączników: 1
Tym programem...
|
:) Jak się sprawdza ASPI? Dzięki za odpowiedzi!
|
Hej.
Miałem podobny problem na win98se, który stawaiełem do testowania różnego rodzaju oprogramowanie. Otóż zauważylem, że NERO potrzebuje jekiegos pliku (dokladnie nie wiem jakiego) ale ja robie tak: 1. zrzucam czysty system z GHOST'A na dysk, 2. instaluje odpowiednio w tej kolejności - chociaż to nie ma znaczenia dla pozostałych użytkowiników: a. directx 9.0a b. stery do USB 2.0, RAID, VIA4.47 - RESTSRAT c. IE 6 SP1 + VBRUN60SP4.EXE. 3. po restarcie zaczynam instalacje NERO 5.5.10.35 (lbu inną wersję) - prośba Nero o RESTART - oczywiście ponowne uruchomienie 4. samaoczynna instalacja Nero i przejscie do pracy w systemie. ... Tak w diamertalnym skrocie wyglada przgotowanie Nero do pracy na czyatym systemie WIN98SE. Ciekawe czy i Tobie pomoze to... |
Witam !
Nie wiem czy zauwazyliscie ale Nero czasami cos robi / chyba uaktualnia instalatora / i restartuje kompa przed zainstalowaniem. Mysle ze wlasnie tu tkwi problem, tj cos jest nieaktualnie i nero nie chce ruszyc :) |
Hmm.
Pogrzebalem troche po gogle i tez pare osob mialo problem z nero identyczny zreszta. Ale odpowiedzi za ciekawych to nie bylo. W kazdym razie. Proponuje: sprawdzic aspi wylaczyc wszystkie programy na czas instalacji nero sprobowac zainstalowac nero w trybie awaryjnym jesli byla wczesniej starsza wersja nero to zobaczyc czy napewno sa odinstalowane wszystkie pliki z tej starej wersji jesli jest easy cd creator to usunac i wtedy sprobowac zainstalowac nero. To na tyle. Moze sie uda a moze nie :) |
U mnie na swiezym W98 SE Nero wogole sie nie chcialo instalowac. Instalator rozpakowywal pliki, uruchamial sie, nastepnie powodowal blad i tyle. Przeszlo mu, gdy w pierwszej kolejnosci instalowalem Direct CD. Gdy juz Direct CD byl zainstalowany Nero nie widzialo zadnych przeszkod :) Moze to cos z ASPI?
|
Wydaje mi sie, ze to jest spowodowane systemem operacyjnym a wlasciwie jakims bledem jego tzn. balagan jest i program nie moze zostac zainstalowany bo czegos mu tam brakuje.
Proponuje zajrzec na strone producenta i tam poszukac odpowiedzi na te pytanie. Byc moze bylo to juz zglaszane i jest podana odpowiedz o co dokladnie chodzi. |
mozesz zaistalowac np ofica 2000 - chodzi mi o takie male cos - nie wiem czy do nero jest akurat potrzebne ale np do deamon toola tak/
nazywa sie to cos instcos tam - chodzi o aktualizacje instalatora windowsowego, probowalas moze wersji sciagnietej z netu. jak masz oryginal to masz prawo do uzywania nowszych wersji - sciagasz najnowsz z netu i instalujesz ja a numerek co dostalas z nerem na plytce pzdrwm Nikita_Bennet |
oryginał
|
Jesli to oryginal to gorzej, jak kopia to sprubowac inna - moze ta ma feler... tak na poczatek...
|
Mam win 98se 700 duron, pierwszy raz instalowane nero.system świerzo co zainstalowany.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06. |