![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.08.2003
![]() |
Problem z kasowaniem CD-RW Platinum
Witam,
Mam plytke CD-RW Platinum, ktora nagrana byla tylko raz - ok.300MB danych. Probowalem nagrac na nia cos innego ale jest problem z jej wyczyszczeniem - ani Nero ani Alcohol teo nie chca zrobic - czy to w trybie szybkim czy pelnym. Dodam ze mam jeszcze 2 takie plytki i z nimi nie ma problemow. Jak sadzicie czy to problem z konkretnym egzemplarzem ?? Aha - moja nagrywarka to TEAC W516EB. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Jest to najprawdopodobniej (80-90%) problem z tym konkretnym egzemplarzem.
Spróbuj na innej nagrywarce, często pomaga. Jeżeli się uda, to najczęściej płyta taka działa bez większych problemów. |
![]() |
![]() |
#3 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
![]() |
mialem podobna historie z Akosem
plyte wypalilem bezproblemowo (ten pierwszy raz ![]() ![]() po prostu mielismy pecha ![]()
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja kiedyś posiadałem cd-rw firmy Philips, jeden raz nagrałem i nie mogłem jej skasować. Za rok sobie kupiłem nową wypalare Lg12x i se skasowałem talerzyk.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2002
![]() |
Mam to samo z PLATINUM! Czyli czyba to nie tylko ten twój egzemplarz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Czasem na skutek jakiegoś błędu płyta RW może POZORNIE nie dać się skasować. Ja przed wyrzuceniem płytki sprawdziłbym osobiście czy naprawdę nie da się tego zrobić za pomocą odpowiedniego oprogramowania posiadającego opcję kasowania bezwarunkowego (w normalnym trybie programy sprawdzają zawartość nośnika i dopiero kasują). Link przykładowy: http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191034710
Opcję kasowania bezwarunkowego posiada też CD-Mate i chyba jakieś inne programy też, ale nie pamiętam. Zrobiłbym to nie ze sknerstwa (płytki RW są już b.tanie) ale chociażby dla ochrony środowiska ;-)
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
Opcję kasowania bezwarunkowego posiada również Feurio.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
i chyba alkochol
|
![]() |
![]() |
|