![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2003
![]() |
Problem z kasowaniem CDRW.
Witam.
Kilka dni temu stalem sie szczesliwym posiadaczem nagrywarki Liteon LTR-52327S. Wypalilem obraz ISO na CD-RW TDK i wszystko byloby slicznie gdyby nie to, ze nie moge skasowac jej zawartosci ![]() Naped wydaje dziwne odglosy, rozpedza plyte i zwalnia. Po kilku minutach Nero zwraca Blad kasowania. Super blank pokazuje cos takiego w logach: *** : TestUnitReady : ATAPI request completed with error (04) (00) (02), Adapter 0 - Target 1 *** Not Ready (02) - Logical Unit Not Ready (04) (07) CDB (6 Bytes) : 00 00 00 00 00 00 Prosze o pomoc. Z gory serdecznie dziekuje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
sprubuj alcoholem albo innym ustrojstwem
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
alcohol tez nie pomogl
![]() twierdzi ze kasowanie zakonczone, ale nadal na plycie jest to co bylo. I skad ten dzwiek warczenia po wlozeniu cdrw i przy czyszczeniu? (takie ciche powarkiwania). |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
heh, zaznaczenie ignorowania bledow pomoglo, dzieki
![]() Ale nadal nie wiem skad ten dziwny dzwiek, przy innych plytach jest on nieobecny. |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
Może płytka jest źle wyważona? A buczy na wszystkich, czy tylko na niektórych?
#6 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Weź sprawdz inny nośnik, albo skasuj nośnik w całości u kogoś, potem sprawdź jeszcze raz u siebie.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Niby sie skasowal ostatnio, ale jednak nadal jest na nim to co bylo. Po skasowaniu wyglada na pusty, ale jak sie go wyjmie z nagrywarki i wlozy jeszcze raz to znow wszystko jest tak jak bylo.
Inna plyte cdrw kasuje bez problemu. Musze sie przejsc do kogos zobaczyc jak to bedzie z tym kasowaniem. |
![]() |
![]() |
#8 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Moze masz podlaczona pod jakis inny kontroler? ja jak mam nagryware na dodatkowym, to wlasnie sie tak dzieje jak u ciebie, niby skasowana, a jak sie wlozy po tem to jest cala zawratosc
#9 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
ja ostatnio to wogole mam problem ze znaleziem dobrej plyty RW
zazwyczaj nagram na niej z 5 razy i plyta idzie do kosza bo nie idzie juz jej skasowac ![]()
#10 |
Nowy na forum
![]() |
U kumpla na Liteonie 48246 skasowala sie bez najmniejszego zajakniecia.
Ale za to u siebie juz jej nawet nagrac nie moge. Starting write at speed 12... Using multi session mode. Turning BURN-Proof on Executing power calibration... ?: I/O error. : scsi sendcmd: retryable error CDB: 54 01 00 00 00 00 00 00 00 00 status: 0x2 (CHECK CONDITION) Sense Bytes: 70 00 03 00 00 00 00 0A 00 00 00 00 73 03 Sense Key: 0x3 Medium Error, Segment 0 Sense Code: 0x73 Qual 0x03 (power calibration area error) Fru 0x0 Sense flags: Blk 0 (not valid) cmd finished after 78.011s timeout 180s ERROR: Power calibration failed. Wiem, ze takie bledy zdarzaja sie na slabych nosnikach, ale zdawalo mi sie ze TDK to calkiem niezle plytki. Isc do serwisu czy probowac na jakichs innych plytkach? |
![]() |
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Co do TDK to słyszałem różne złe zdania na ich temat, ale ich RW też mi długo służyło. Zabił je dopiero piasek w pudełku ![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Zakupilem dzisiaj Esperanze CDRW-US i na niej wszystko idzie jak zloto, nagrywa sie bez wiekszych problemow i kasuje.
Widze, ze moja smazarka po prostu nie przepada za TDK :o |
![]() |
![]() |
#13 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
ERROR: Power calibration failed. samo mówi za siebie...
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nagrywarka nowa - wiec raczej brudna soczewka odpada. Plyta TDK - wiec raczej slabej jakosci nosnik to to nie jest. Poza tym to tylko przy tej jednej plycie sie tak dzieje. |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
Firma TDK, ale pewnie producent inny i nie wiadomo czy na pewno użył właściwego barwnika. A to co odczytują programy o płycie, nie zawsze się pokrywa z rzeczywistością.
|
|