![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
problem z kasowaniem CDRW 8cm
witam
mam nastepujacy problem ostatnio zakupilem kilka sztuk cdrw x4 esperanza 8cm (wiem ze nie sa wysmienite ale nie o to chodzi) nagralem cos tam na takiej i chodzilo spoko bez problemu (nagrywalem Nero 6.3..0.0) po czym skasowalem tym samym nero (jedna szybko TOC, a druga full erase) i pojawil sie problem gdy ponownie wlozylem plytki do nagrywarki naped zaczal mielic i mielic i nic nie widzial plyty probowalem kilkanascie razy i nic czasami tylko pokazywal ze jest jakas 0mb audio track) lecz generalnie plyta byla pusta malo tego wszystko dzialo sie na wypalarce LG 52x ale gdy przelozylem do nagrywarki DVD tez LG to bylo to samo plytki zanioslem do pracy gdzie tez jest LG ale 48x i tam wszystko bylo normalnie skasowalem wiec w pracy ponownie w trybie full tez w nero i w domu wszystko dzialalo normalnie tak jakbym dopiero co kupil ![]() pytanie moje czy ktos konkretnie wie o co chodzi? bo wyglada na to ze to wina softu bo chyba nie napedow mozliwe ze aspi ale mialem 4,6 wlasciwie to chodzi mi o to co sie wlasciwie stalo ze po wyczyszczeniu plyty naped jej juz nie mogl odczytac ani wogole jej nie widzial? z normalnymi plytami tego problemu nie ma
P4 3Ghz Prescott HT, Abit IC7-g Intel 875P, ATI 9800se@pro, 2x256 RAM 400 Geil DualChanell, 80GBSeagateSATA, SB Audigy Gold, AverMedia Studio NICAM, CDRW LG GCE8524b 52x, DVDRW LG GSA4120b 12x dual layer |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.10.2003
![]() |
zauwazylem podobny problem ostatnio z dysanem rw 24x 700mb. kupilem plytke nagralem(rec, potem kasowanko toc i znow rec) kilka razy i nie moglem jej juz ruszyc na moim litku 52327s. co ciekawe plytke verbatim rw 24x 650mb nagrywam bez zadnego problemu. no ale nic kumpel poradzil mi zebym zmienil bios wiec wbilem najnowszy i dalej nic. potem sformatowalem tego dysana na lg 48x i znow moglem cieszyc sie tym dysanem przez kilka cykli nagraj-kasuj i znow to samo. i nie wiem co sie dzieje z ta plytka
|
|