![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2003
![]() |
problem z kompem i Liteon 32123S
Mam taki problem... Mam nagrywarkę która nie nagrywa dobrze płyt ale tylko u mnie... chodzi o coś takiego, że w Windows ME przy 2% (Nero 5.5) wyskakuję komunikat ***8222;write error***8221; i płytka nadaje się do sprawdzania jej właściwości lotnych, w Xp profesional CD się nagrywa ale na końcu wyskakuję komunikat że nie można dokończyć ledout(płytka jest dobra i czytają ją Cdromy ale nie nagrywa się tak ja trza . Oddałem sprzęt do serwisu a oni za dwa dni zadzwonili i powiedzieli że sprzęt jest dobry i śmiga jak burza u nich, wypala na wszystkim nawet na sidiromrosyjskojeprdukcjii. System XP profesional jest skonfigurowany pod nagrywanie: pusty MSCONFIG, wył. Autopowiadamianie, DMA- testowane i na włączonym i na wyłączonym itd.
Moja konfiguracja kompa: !!! LITE-ON 32123S !!!(new bios)(SECONDARY- MASTER sama na drugim kanale) ECSk7s5a sis735(nainowsze drivery) Duron1000Mhz(nie podkręcany) 128DDR reszta chyba jest nie istotna albo zapomniałem coś napisać...J Proszę o pomoc. W sklepie powiedzieli że mogę mieć wirusa ale to niemożliwe bo niedawno miałem all format i teraz jest firewall i Norton2002 w piątek będzie 2003 i też na pewno nic nie znajdzie. Niepiszcie żeby instalować Win98 bo go nie chce!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
A aspi masz wgrane?
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Wyłącz wbudowane oprogramowanie w Windowsie do zapisu płyt CDR/CDRW...
Wywal (naInowsze ![]() Zainstaluj Force Aspi ... Sprawdż ponownie DMA ... ........................ ![]()
#4 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Sprawdz czy Clon kopiuje ok. 1:1, jak tak to znaczy, że wszystko jest dobrze poustawiane, proponuje najnowsze Nero lub WinOna. Jeżeli Clon też odmówi współpracy to najprawdopodobniej coś się chrzani ze sprzętem lub nagrywarką. Sprawdz jeszcze taśmy i inne kary PCI, może są luźne i powoduą jakieś problemy.
|
![]() |
![]() |
|
|