![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.12.2002
![]() |
ASUS 4816A uszkodzony ???
Kupilem ASUSA 4816A ( 48/16/48 )ale mam problem bo nie moge wypalic na niczym ponad 16X, probowalem rozne plytki od akosow i platinumow po emteki i verbatimy i wciaz tylko 16, probowalem tez innym softem niz Nero (5.5.8.0) i nadal bez zmian, nero wykrywa nagrywarke jako 48 ale w momencie wlozenia dowolnej plytki od razu mam tylko 16..
aha jeszcze sprawdzalem na innym kompie i to samo.. jesli jest walnieta to oczywiscie srevis, ale moze ktos z was wie co z nia jest ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
moze uzylbys nero 5.5.9.17 lub 5.5.9.9 w ogole to uzywaj najnowszych wersji programow bo te starsze moga nie widziec tej nagrywary. Wlacz DMA jak nie masz wlaczone, zainstalu ASPI, najnowsze stery do plyty itp.
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.01.2002
![]() |
A testowales na plytkach z indeksem predkosci powyzej 16x ?
![]()
#4 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
hahahaha:-D ahhahaa dobre dobre
![]()
#5 |
Bywalec
![]() |
Czasami najprostsze rozwiazanie problemu jest najlepsze
![]() ![]() W kwestii problemu Mille : kup jakas plytke 48x i sprawdz na niej co sie dzieje (np. TDK D-view).
#6 |
Bywalec
![]() |
Aha, ktos mial podobny problem z LG. Przyczyna okazala sie uszkodzona tasma IDE. To tez sprawdz.
![]()
#7 |
Bywalec
![]() |
No pewnie z probowlaem na plytkach 48X, zaczelem od platinumow ale pozniej pomysllem ze to w koncu troche syfne plytki wiec kupilem EMTEC 48X i to samo i wtedy pomyslalem ze cos z nia nie tak..
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
aha: Nero powinno pasowac bo to byla nagrywara BOX i ta wersje Nero z nia dostalem..
|
![]() |
![]() |
#9 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
najlepiej ściągnij sobie 5599 jak nie znajdziesz to napisz do mnie na maila to ci dam linka ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
wiec sciagnij sobie upgrada i sprawdz czy wszystko pojdzie ok stare wersje programow moga poprawnie wykrywac predkosc nagrywarek ale nie umozliwiac zapisu z taka predkoscia poza tym nie wiem jak jest w tym asusie ale pewnie masz gdzie opcje wlaczania/wylaczania kontroli jakosci nosnika sprobuj ja wylaczyc i sprawdz czy nagrywa z maks predkoscia reszta porad jak wyzej
![]() |
![]() |
#11 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
hhehehe tomgoo qrcze jaka zgodnosc nawet cytujemy to samo
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
No sproboje nowe Nero, dzieki, ale nie wiem czy to cos da bo jak sprawdzam we wlasciwosciach nagrywary w winXP (wlasciwosci napedu/recording) (bez plyty to pokazuje dostepne predkosci od 1X- 48X) to z plytka od razu spada do 16X wiec nie wydaje mie sie zeby to mialo jakis zwiazek z Nero.. ale sprobowac mozna..
|
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Zainstalowalem Via 4in1 i najnowsze Nero, wciaz mam tylko 16X, jutro ide z tym !@# do servisu..
|
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.08.2001
![]() |
Witam. Mialem dokladnie ten sam problem tylko ze na markowych plytkach zamiast 16x bylo czasami 24x - 32x. Jeśli masz bios w wersji 1.0 (taki mialem na poczatku) jaknajszybciej śmigaj na stronkę www.asus.com sciągnij biosik i programik flashujący (ja zapakowalem wersje 1.11 i wszsytko cacy).Mam nadzeję, ze to pomoze. NARA
|
![]() |
![]() |
|
|