Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.03.2003, 02:24   #1
chuanet
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.03.2003
chuanet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plyty HIT SUX

Witam

Mam nagrywarke lite-on 12x z burn-proof,dzis kupilem czerwone plytki hit 700/40x max i jak wkladam do nagrywarki to mi nie wykrywa ich..brzeczy tak jak by plyta byla porysowana...u kumlpa z wypalara hp 8x to samo,dodam ze po wiekszym meczeniu wrescie jedna plyta zalapala ale teraz juz zadna niechce wejsc
chuanet jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.03.2003, 04:09   #2
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hit to jakies odrzuty z produkcji z nowym wierzchem - szajs jak nic

u mnie na 10 cd-r hit 800mb palonych x4 wywalilem 6 z powodu unreadable sectors - wiecej tego nie kupie i innym tez odradzam
CrazyLucas jest offline  
Stary 14.03.2003, 04:49   #3
coolczyk
Bywalec

Data rejestracji: 27.01.2003
coolczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja musialem miec szczescie kupilem 10 czerwonych HITow wszystkie bardzo ladnie nagraly sie 40x.

pozdrawiam
coolczyk jest offline  
Stary 14.03.2003, 08:44   #4
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Plyty (s)HIT to niestety jedna z najgorszyk marek na rynku. Plyty to odrzuty, czesto bardzo slabej jakosci. Ogolnie ilosc bledow C1 na nich jest ogromna. Jesli zas udalo Ci sie na tym wypalic dobrze i z taka predkoscia to gratuluje poprostu fart i trafiles na jakas lepsza partie, ale radzilbym sie przyjrzec tej plycie pod WSES (jako ze masz LiteON)... pewnie wyniki jakie tam ujrzysz juz nie beda takie wesole jakby Ci sie wydawalo.
Martin_TP jest offline  
Stary 14.03.2003, 13:06   #5
chuanet
Nowy na forum

Co za shit ze wszystkich 20szt nagralem tylko 3 ale dobrze chodza Jakie plyty polecacie ?? Platinium ? Esperanza ?
chuanet jest offline  
Stary 14.03.2003, 13:11   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
osobiscie pale na PRINCO - niezbyt drogie i dobre, ale nie polecam - PRINCO BUDGET (w wolnym slowa tlumaczeniu princo badziew - tragedia wypala sie, ale odtworzyc to juz sie nie da ). Co do spawania waznych danych to Verbatim MetalAzo .
Stary 14.03.2003, 13:51   #7
coolczyk
Bywalec

coolczyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spoko zrobie dzis test WSES tych kilku plytek, tylko mam dwa pytanka dotyczace tego programu.Ktos napisal ze przy 48x wyniki sa zaklamane mam pytanko czy jak zmieniam predkosc odczytu z 99(co oznacza dla mnie max,moze sie myle)na 40 to odczyt wtedy wynosi 40x?? i jak zapisac jpeg z takiego testu pod czystym dosem.Mam windowsa XP i zeby uzyc WSES musze odpalic kompa z dyskietki bo inaczej nie wykrywa mi nagrywarki :/

pozdrawiam
coolczyk jest offline  
Stary 14.03.2003, 19:48   #8
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
coolczyk napisa***322;(a)
Ja musialem miec szczescie kupilem 10 czerwonych HITow wszystkie bardzo ladnie nagraly sie 40x.

pozdrawiam
ja tez mialem szczescie bo na 200 plytek HIT bialych, okolo 70 czerwonych i ~30 przedrukow (tak, ze widac pod spodem sigme) padlo moze 5-8 sztuk. nagrywalem glownie audio, predkosc 4-12x na teac'u 16x (516eb). ogolnie szrot ale nikt mi sie nie skarzyl, ze ma problemy za wyjatkiem icewidnale2 z syfem v2 ktorego lg 52x nie czytal ale moj cd czytal.u sebie nic na nich nie mam (ostatnio esperanza silver-silver, platinum, x-disc basic, i verbatim 48x)

pzdrwm Nikita_Bennet

Ostatnio zmieniany przez Nikita_Bennet : 14.03.2003 o godz. 19:58
Nikita_Bennet jest offline  
Stary 14.03.2003, 20:17   #9
radw
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2003
radw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Nikita_Bennet napisa***322;(a)
ja tez mialem szczescie bo na 200 plytek HIT bialych, okolo 70 czerwonych i ~30 przedrukow (tak, ze widac pod spodem sigme) padlo moze 5-8 sztuk. nagrywalem glownie audio, predkosc 4-12x na teac'u 16x (516eb). ogolnie szrot ale nikt mi sie nie skarzyl, ze ma problemy za wyjatkiem icewidnale2 z syfem v2 ktorego lg 52x nie czytal ale moj cd czytal.u sebie nic na nich nie mam (ostatnio esperanza silver-silver, platinum, x-disc basic, i verbatim 48x)

pzdrwm Nikita_Bennet
hity to są tzw. przedruki (płyty innych firm przejęte przez datexa). osobiscie nie miałem z nimi problemu. odradzam kupowanie białych z czerwonym nadrukiem (cdrw) napisane 700mb a faktycznie 650.
radw jest offline  
Stary 14.03.2003, 20:22   #10
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
radw napisa***322;(a)
hity to są tzw. przedruki (płyty innych firm przejęte przez datexa)...

tak ale moga wygladac normalnie a takze moze byc widac jeszcze jaka plytka byl ten hit przed tym jak zostal hit'em.

pzdrwm Niktia_Bennet
Nikita_Bennet jest offline  
Stary 14.03.2003, 20:42   #11
ob@r
Wyjadacz ;)

ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Plyty HIT SUX

Cytat:
chuanet napisa***322;(a)
Witam

Mam nagrywarke lite-on 12x z burn-proof,dzis kupilem czerwone plytki hit 700/40x max i jak wkladam do nagrywarki to mi nie wykrywa ich..brzeczy tak jak by plyta byla porysowana...u kumlpa z wypalara hp 8x to samo,dodam ze po wiekszym meczeniu wrescie jedna plyta zalapala ale teraz juz zadna niechce wejsc

ja chetnie odkupię te hity od Ciebie jesli chcesz sie ich pozbyć, oczywiście jesli to sa te z czerwonym wierzchem i srebrym napisem hit 700mb...ile ich masz?
Stary 14.03.2003, 20:54   #12
chuanet
Nowy na forum

heh 8 sztuk...
chuanet jest offline  
Stary 14.03.2003, 21:02   #13
chuanet
Nowy na forum

Mam kolejny problem kupilem dzis 10 sztuk sigmy i nie chce mi wykrywac plyty :o i platinum tez...jedynie chodza mediasonic..przeczyscilem laser i nadal to samo ??
chuanet jest offline  
Stary 15.03.2003, 01:55   #14
ob@r
Wyjadacz ;)

ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nadajesz na płyty a to wina nagrywarki, heh, nie kupuj tanich płyt tylko lepsze to bedą wykrywane, widocznie taki urok tego liteona, z tanimi masz loterie i tylko wydajesz niepotrzebnie kase - a wyszłoby na to samo jakbys kupił niewiele droższe firmowki, a tak to sprawdza sie powiedzenie "co tanie - to drogie", swoją drogą słuszny ruch ze nie kupujesz od razu 100 tylko mniejsza ilość, tak powinno sie robić, przed zakupem wiekszej partii.

p.s. nie wyszedł jakiś update biosa do niej ? może by pomogło.
Stary 15.03.2003, 02:32   #15
chuanet
Nowy na forum

Niewiem dopiero kupilem
Sprawdzalem plyty Sigma pokazuje w nero ze max 2x a na plycie 30x
Jak nagram to w moj komp.. nic nie widac pusta plyta
Nadal nagrywa tylko na niektorych hitach i mediasonicach.
Czy moze nagrywarka jest zepsuta ? Moze zzmienic bios ?
??
chuanet jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: