Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.03.2004, 16:39   #1
Dziku2003
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.01.2003
Dziku2003 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jaki Cd-rom??

witam! Może trochę głupi temat, ale muszę się coś na ten temat dowiedzieć...a mianowicie chodzi mi o napędy cd... Który wybrać?? Który jest dobry, i co dla mnie bardzo ważne, który posiada szybkie omijanie błędnych sektorów(pomocne przy SafeDiscu )?? Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.03.2004, 16:40   #2
/\/\cDrive
Mój żółw,Hellsing,LG FAN

Data rejestracji: 19.05.2003
/\/\cDrive zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
??chodzi ci chyba o nagrywarke, bo jeśli tak to LG GCE8525B

/\/\cDrive jest offline  
Stary 03.03.2004, 21:59   #3
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dziku2003
witam! Może trochę głupi temat, ale muszę się coś na ten temat dowiedzieć...a mianowicie chodzi mi o napędy cd... Który wybrać?? Który jest dobry, i co dla mnie bardzo ważne, który posiada szybkie omijanie błędnych sektorów(pomocne przy SafeDiscu )?? Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi...

A kto dzisiaj kupuje CD-ROM?
Jak już to spawarkę albo (w ostateczności) DVD. 8)
Stary 03.03.2004, 22:36   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hej!
Sam z rok temu zakładałem taki temat no rok temu jeszcze to pytanie było bardziej na miejscu bo cenowo między cd-romem a nagrywarką była pewna przepaść, teraz? to pare złotych, więc na Twoim miejscu wziąłbym nagrywarke (tu polece LG), ale jeśli prosisz o wybór cd-roma...w końcu lepiej jest zajeżdżać cd-rom niż nagrywarke hehe.
Ja od roku zajeżdżam Teaca 52X - no jakoś daje rade, polecono mi go na forum. Polecam też Asusa 52X.
Pozdrowienia!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 04.03.2004, 00:18   #5
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakis czas temu byl tu taki temat, gosc sie uparl na CD ROM i koniec, zadne argumenty do niego nie trafialy
Tym razem nie bede nikogo na sile namawial. Jesli ktos chece sobie do kompa toster wsadzic to jego sprawa, ja moge mu pomoc w wyborze
pozdr.
Stary 04.03.2004, 11:44   #6
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ostatni CD-ROM jaki miałem w kompie (było to chyba z rok temu ?) to był LG x 52 zwany przez wielu łamaczem płyt. Szybko się go pozbyłem i tego modelu nie polecam chociaż jest chyba najtańszy. Wcześniej miałem ASUSA x 52 i też się go pozbyłem - bardzo długo czekałem aż szczyta płytkę chociaż miał dobrą korekcję. Dobre opinie słyszałem na temat TEACA.
Może jednak dołóż parę groszy i kup DVD 8)
adixo jest offline  
Stary 04.03.2004, 16:22   #7
Dziku2003
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.01.2003
Dziku2003 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chcę zrobić coś takiego: kupić combo Thosiby Dvd + CDRW...a do codziennego zażynania potrzebuję jakiś napęd bo tego to mi trochę szkoda, tymbardziej, że jakość płyt, z którymi mam do czynienia pozostawia często wiele do życzenia...Głównie dlatego... ale z tego co tu wyczytałem, to zwykłych cd już raczej nikt nie używa...proponujecie do tego combo jakąś inną nagrywarkę jako cd(obecnie mam lg 32/10/40 + Teac x52 552e)
Stary 04.03.2004, 16:31   #8
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dziku2003
Chcę zrobić coś takiego: kupić combo Thosiby Dvd + CDRW...a do codziennego zażynania potrzebuję jakiś napęd bo tego to mi trochę szkoda, tymbardziej, że jakość płyt, z którymi mam do czynienia pozostawia często wiele do życzenia...Głównie dlatego... ale z tego co tu wyczytałem, to zwykłych cd już raczej nikt nie używa...proponujecie do tego combo jakąś inną nagrywarkę jako cd(obecnie mam lg 32/10/40 + Teac x52 552e)
to sobie jedną cdrw zostaw jako cdrom 8)
adixo jest offline  
Stary 04.03.2004, 16:36   #9
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kup jakas nagryware LG albo Litka i rob na niej co chcesz, jak odmowi posluszensta to oddasz na gwarancje albo do kosza i nowa. Jakas tania nagrywara nie bedzie cudem w stylu Plextor albo F1, wiec perspektywa ewentualnego zajezdzenia nie jest taka straszna. Mysle,ze szkoda pieniedzy na inne rozwiazania.
Stary 05.03.2004, 19:36   #10
Koolo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2002
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dziku2003
Tak na logikę Combo ma 2 lata gwarancji więc nie ma co go oszczędzać .
A jeżeli koniecznie chcesz dwa napędy to po prostu kup nagrywarkę i DVD-rom .
Koolo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: