![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2004
![]() |
Problem z LG 8524
Witam!
Kupiłem nagrywarkę jak wyżej i nie mogę nigdzie znaleźć okienka do zmiany trybu DMA.Podczas nagrywania strasznie spowalnia pracę i bufor spada, gry np.otwieram jakąś stronę. Nagrywarka jest podpięta jako Slave. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
Na ogół "okienko" do zmiany trybu pracy napędu można znaleźć w drzewie urządzeń w menadżerze urządzeń i włąściwościach pierwszego i drugiego kanału IDE/Atapi. Jeżeli tam nie ma to zobacz na włąściwości samego napedu (nagrywarki) - w zależności od sterowników czasami opcja zmiany trybu pracy znajduje się bezposrednio we właściwościach danego napędu. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2004
![]() |
We właściwościach kanału IDE mam napisane, że DMA jest "włączone jeśli dostępne".Ale czemu w takim razie podczas otwierania czegokolwiek bufor tak mi spada i średnio płyty nagrywają się ok.4min. przy prędkości 52?
Jest podpięta jako primary slave na taśmie z dyskiem.Do drugiej taśmy podpięty jest FDD. Mam Athlona XP1700, płytę ECS, 256 DDRAM.Wszystko chodzi na XP.Z poprzednią nagrywarką (LiteOn 24x10) nie miałem takich problemów. Jestem strasznie wkurzony, bo dzisiaj kupiłem tę nagrywarkę i już są z nią problemy ![]() Może powinienem ją wpiąć na master? Ostatnio zmieniany przez k-meal : 05.03.2004 o godz. 22:55 |
![]() |
![]() |
|
|