![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Problem z nagrywaniem plyt audio z mp3.
Jak nagrywam plyty z mp3 w adio to powstaja jakies bledy, przeskoki i takie podobne (nie jest to wina nagrywarki bo mam juz kolejna i dzieje sie to samo). A najdziwniejesze jest to ze te bledy sie po pewnym czasie powiekszaja. Tzn. Ze jak slucham wiecej tych plyt to jest wiecej przeskokow. Czym moze to byc spowodowane?? Tym ze nagrywam na plytach po 1,2 zl (AKKOSS) ??
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
to jest wina czytnika w ktorym sluchasz muzyki
zeby sie upewnic zrob: sprawdz czy mp3 sa wolne od trzaskow - wyzeruj equalizer w winampie, nie podbijaj zadnych tonow i posluchaj, jak jest ok. to mp3 sa dobre posluchaj w innym czytniku - najlepiej stacjonarnym - jezeli jest dobrze (a pewnie bedzie) - twoj czytnik domowy jest zjechany wez inna czysta plyte - choc w tym wypadku to raczej nie jest problem - akkosy sa przyzwoite i musialbys cala partie ****... kupic zeby dzialo sie cos takiego jesli mieszkasz np. w akademiku upewnij sie ze glosniki i wamacniacz maja dosc pradu - czesto w tych budynkach siec elektryczna byla projektowana na 3 lampki na pokoj i lodowke a nie 3 kompy po 400W kazdy i to wlasciwie tyle - no moze - nie sluchaj muzyki na tyle glosno zeby wywolywac drgania czytnika... (sam kiedys tak zrobilem...) jezeli to nie pomoze i ciagle plyty sie NAGRYWAJA zle - sprawdz czy nie masz za slabego kompa na konwersje w locie i czy nie trzeba robic tego wczesniej i dopiero wtedy nagrywac milego sluchania
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja jednak poradzilbym ci nagrac ten sam material muzyczny na verbatimie (niebieski) i na akossie i po prostu intensywnie eksploatowac plytki. Po czasie okaze sie czy to wina plytek. Moje osobiste zdanie jest takie, ze tanie plytki do muzy sa nie za bardzo, a akossy zaczalem niedawno i sam jestem ciekaw co z nich bedzie. Moge tylko powiedziec tyle, ze na tego typu nosnikach mialem wlasnie takie objawy jak opisal dilvish, natomiast na verbach zawsze jest OK. Oczywiscie proby odczytu na innych czytnikach warto zrobic bo wyniki poznasz od razu. 8)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
po pierwsze nie nagrywaj plyt zbyt wysoka predkoscia,
po drgie przeskoki zwiekszaja swoja czestotliwosc , nasilaja sie gdy uzywa sie przenosnych czytnikow ( discman lub smochodowy odtwarzacz ) wstrzasy i te sprawy, napisz cos o tym
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Jeżeli chcesz dobrze przerobić mp3 na wav to najlepiej użyj do zamiany CDEX-a lub AudioCatalyst. Następnie możesz wav-y spr. sobie w jakimś odtwarzaczu, no. WinAmp. Jeżeli będziesz miał trzaski na początku wav-a to możesz je usunąć CoolEditem PRO lub innym edytorem wav. (w nero jest też taki). Pamiętaj, że CD-AUDIO ma max. 4410kHz. Nagrywaj płytę w trybie DAO, a nie TAO. W nagrywaniu w trybie track-a- once laser "robi przerwy" między trackami (jak sama nazwa wskazuje...). Spróbuj też nagrać na jakimś porządnym noścniku, np. Verbatim, Philips, Sony. Ustaw prędkość nagrywania na 4,6,8.
Pozdrawiam +++LeWaP+++ |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Ja to odtwarzam na czytniku stacjonarnym. Nie mam jednak bledow gdy nagrywam programem Audio Cd Maker v4.0. DObry program do angrywania muzy
|
![]() |
![]() |
|
|