![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.06.2003
![]() |
Problem z LG GCE-8520B ?!
Mam nagrywarke LG GCE-8520B (52x 24x 52x), i mam taki problem, gdy nagram jakieś CD-R lub CD-RW, to u mnie chodzą raczej bez problemu, a u innych osob wogole nie chce czytać. Rozumie, że gdyby nie działało u jednej do ona ma coś nie tak ale u większości nie działa. Nie wiem co mam zrobić. Chce ją oddać na gwarancji, ale co mam powiedzieć ??
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Jak pójdziesz do serwisu to powiedz to samo, co nam napisałeś.
![]() Ale tak dla pewności sprawdź czy występują problemy z czytaniem płyt przy nagrywaniu wszystkimi prędkościami czy tylko jakimiś konkretnymi (np. najwyższymi)... Może trzeba po prostu obniżyć prędkość, zmienić nośnik na lepszy itd. BTW sprawdzasz płyty na CD-ROMie u siebie czy na nagrywarce?
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.06.2003
![]() |
Płyty sprawdzam na nagrywarce lub DVD, na DVD jest różnie. To sobie tłumacze, że nagrywarka ma korecje błędów, ale moji koledzy też sprawdzają na nagrywarkach i nie działa.
Co do prędkości to już próbowałem wolniej nagrywać, ale to samo. A co do jakości to CD, to fakt, żę raczej kupuje tańsze, ale więcej np Esperance. Wczoraj nagrałem na TDK, to już było lepiej, ale kolaga pisał mi na gg, żę podczas instalacji gry, pisało, żę druga płyta jest walnęta, lecz po ponownym włożęniu ruszyło dalej. Moim zadniem coś może być z prędkościami, ponieważ wczoraj czytałem opis na CDrInfo i pisało, że nie raz, na płycie pisze, żę można np 52x, ale wczale tak nie jest. Dziś będe robił kolejny eksperymet, kolega oddał mi te CD co u niego nie chodziły i spróbuje jeszcze raz odczytać je u mnie. |
![]() |
![]() |
|
|