![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Pomocy !!! Problem z udma w xp
Witam
Mam mały problem z pracą mojego hdd w windowsie xp. Bios wykrywa dysk jako udma 5 ,a windows jako tryb pio. Nie pomogło: -6X przeinstalowanie windows xp -format dysku włącznie z ustawieniem nowych partycji -wymiana taśmy 80 pin na nowiutką -upgrade biosu do najnowszej wersji -odinstalowanie kanałów ide -konfiguracja dysku programem seaseagate(w dosie) -zmiana recznie wartości w rejestrze.Zmieniał na chwile,ale po restarcie wracał do ustawień pio. dysk mam 40 gb seagate podpięty jako primary master. na drugim kanale mam podpięty cd lg 52x i nagrywarkę sony 8X płyta główna to Asus a7v133-c i Amd Duron 1ghz. Bardzo proszę o pomoc bo już mnie szlak trafia z tym dyskiem A,zapomnialem dodac ,ze mam zainstalowane najnowsze sterowniki via 4in1 Pozdrawiam Grimli Ostatnio zmieniany przez Grimli : 20.12.2003 o godz. 00:15 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
A próbowałeś nie instalować 4in1 i pozostawić te domyślne dostarczone z systemem.
PS. Spróbuj poodpinać pozostałe napędy i zobaczyć co się dzieje. Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 19.12.2003 o godz. 23:42 |
![]() |
![]() |
|
|