![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2007
![]() |
problem z LG Super Multi HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N
witam,
mam problem z napędem LG Super Multi HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N w moim laptopie Toshiba A110-195. Problem jest znaczący ![]() d:\ nie jest dostepny - niepoprawna funkcja". Natomiast z nagranami jako tako sobie radzi. Jako tako ponieważ często po włożeniu takiej płytki do napędu słychać bardzo niepokojące dźwięki (odgłos tarcia, piłowania płytki). Wiecie co to może być? Czy jest to wada techniczna tego napędu czy może wystarczy pobawić się z instalacją nowego oprogramowania, biosu do nagrywarki? PS. co powiecie o instalacji tego oprogramowania http://forum.laptopy.info.pl/viewtop...d8ad353e60b469 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wgrywaj.
![]() Nie wiem tylko, co chcesz "wyczyta***263;" z czystych p***322;yt, skoro nic na nich nie ma. ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
no w koncu wkladajac czysta plytke i klikajac na moj komputer i dany naped powinno sie normalnie otworzyc okno eksploratora ze dysk jest pusty. U mnie tego nie ma , sa tylko ww komunikaty. Poza tym nic nie mozna nagrac.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
forumholiczka
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Mozna wejsc do plyty ale jak sie ma wlaczone nagrywanie plyt w systemie, to chyba po instalacji nero system przestaje widziec czyste plyty w eksploratorze
Z reszta sam nie wiem czym jest to spowodowane ze po jakims czasie nie mozna wejsc do plyty a wiem ze mozna bylo bo nie raz na swiezym systemie moglem a z czasem juz nie , moze to powoduje jakas poprawka sam nie wiem ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
no ludzie nie robcie ze mnie idioty
![]() skoro twierdzicie ze "brak plyty w napedzie" itp to normalne komunikaty to jak mam zrobic zebym znow mogl widziec puste plytki? no i co mam zrobic zebym mogl cos nagrac... to nie jest moj pierwszy komputer a z takim problemem spotykam sie pierwszy raz. |
![]() |
![]() |
#7 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|