![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2003
![]() |
Problem z plytami Intenso 800 MB
Mam plyty Intenso o pojemnosci 800MB ale Nero i inne programy pokazuja ze na plycie jest tylko 88MB wolnego miejsca. Prosze o ratunek albo link do podobnego tematu na forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Płyty o pojemności 800MB i większej nie są widziane przez żaden program. Takie płyty nagrywa się prz pomocy overburningu. FAQ jest przyklejony na samej górze tego działu
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=21227 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Pomoglo, dzieki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmmm, pomoglo to dobrze, ale dlaczego program pokazywal akurat 88MB?
![]() |
#6 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Raczej nie, moze nie mam zbyt nowej nagrywarki bo jest to Teac X8 ale plyty te sprawdzalem tez na innych nowszych nagrywarkach - bylo podobnie i nie tylko na Nero. To prawdopodobnie wina plytek. Ktos mi mowil ze jest jakis pliczek ktory dodaje sie do rejestru i Nero normalnie powinien widziec te plyty (nie wiem czy dotyczy to tylko tych plyt, z zadnymi nigdy nie mialem problemu, 700 czy 800 megabajtowymi). Ale overburning na Nero dał rade. :zeby:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
A jak z odczytem tych płyt
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
user
Data rejestracji: 03.07.2003
![]() |
Cytat:
![]()
pozdrawiam usurus Powered by Lite-on LTR-52246S Ostatnio zmieniany przez usurus : 19.07.2003 o godz. 23:40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Wszystko jest w porządku z tymi 88 MB. Oto co Nero CD Speed / Disc Info mówi o płycie MMore 90 min/800 MB:
Manufacturer : unknown Code : 97m17s06f Disc Type : CD-R Usage : General Recording Layer : Dye Type 6: Short Strategy (Phthalocyanine) Recording Speed : n/a Capacity : 10:02.00 88 MB Additional Capacity : n/a Overburn Capacity : not tested Czyli pojemność 10 minut, 88 MB. A oto informacje o płycie TDK 800 MB: Manufacturer : TDK Code : 97m15s05f Disc Type : CD-R Usage : General Recording Layer : Dye Type 5: Short Strategy (Phthalocyanine) Recording Speed : n/a Capacity : 91:01.48 800 MB Additional Capacity : n/a Overburn Capacity : not tested Tutaj wskazania są całkowicie zgodne z opisem na płycie. Dlaczego? Nie wiem!
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Z odczytem jak na razie nie ma problemów, ale nie polecam tych plyt. Probowalem na nich nagrywać z .bina CDRWIN'em stara gierke Drakan (tez ponad 700MB) i juz przy kilkunastu procentach wywaliło błędy na tescie. Nagrałem to na Platinium 800 i było ok.
Na tych Intenso800 wypalałem spakowane rarem iso gierek do Playstation i jak na raznie nie bylo klopotow z odczytem. Podejrzewam ze przy nagrywaniu MP3 czy filmow tez nie bedzie problemów. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|