![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.09.2004
![]() |
podkręcanie laseru
jak podkręca się laser w nagrywarce??
będę wdzięczny za wszystkie porady |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Jeżeli chodzi ci o podkręcanie nagrywarek to jeżeli jest oprata np. na tym samym laminacie itp. tylko różni się BIOS lub innym szczegółem to mozna. Jak znam tylko takie przypadki może sa inne nie jestem wszechwiedzacy. Pozdro
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#3 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Tak coś mi się obiło o uszy i oczy .
Ale z tego co pamiętam to żywotność takiego palnika nie przekroczyła 2 tygodni, a może się mylę , już nie pamiętam za dobrze. |
|
|
|
|
#4 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
o ile pamiętam ...przy diodzie optycznej lasera powinnien być mini-potencjometr. Tylko nie pamiętam w którą stronę się kręciło
.Jeśli laser ci już pada, możesz próbować nie masz nic do stracenia. Można także go wymienić w serwisie, koszt nowego lasera nie powinnien być duży.
|
|
#5 | |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Właśnie o to mi chodziło
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Jak napisano potencjometrem usadowionym na cokole lasera, na ogol jest zabezpieczony plastikiem (zalany).
2. 1/4 obrotu takiej srobki sterujacej to jest bardzo duzo!!!! 3. Koszt lasera do starszych napedow przekracza koszt nowego calego napedu, nowe produkcje sa tansze, ale moim zdaniem i tak wymaiana lasera wychodzi drogo. |
|
|
![]() |
|
|