Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.08.2004, 19:21   #1
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Angry Płytki CD Benq z wyprzedaży w MM ,nie polecam

Kupiłem ja sobie dzisiaj w MM płytki benq 50sztuk w szpindlu z folii biały nadruk na płytach, producent Daxon, skusiła mnie cena 30zł. Na wykresie zawsze w tym samym miejscu są błędy c2. Dla pewności nagrałem 5 płyt z różnymi prędkościami. Jedną płytę nagrałem też na innej nagrywarce i to samo. Także nie polecam tych płyt . Jestem teraz wku....ny, powinienem się spodziewać że za tą cenę nie kupi się dobrych płyt.
Dołączone obrazki
File Type: png benq16n.png (10.5 KB, 253 oglądane)
piotrek123 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.08.2004, 22:54   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... na pechową partię trafiłeś, nagrywałem już benQ od Daxona i zero błędów C2, uśrednione C1 w granicach 1.0-1.5
Stary 27.08.2004, 22:59   #3
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... na pechową partię trafiłeś, nagrywałem już benQ od Daxona i zero błędów C2, uśrednione C1 w granicach 1.0-1.5
Również nagrywałem już wcześniej płyty Benq ale Gold i wszystko było w porządku, więc skusiłem się na zakup... poprostu pech
piotrek123 jest offline  
Stary 28.08.2004, 22:17   #4
javor
jav-or-not

Data rejestracji: 30.12.2003
javor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja też je mam i są spox

btw a dziś sobie kupiłem w MM Emteci szpulkę 25szt za 19zł
Stary 28.08.2004, 22:40   #5
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
JA tych benków nigdy nie lubiłem. A i emteci mnie już rozczarowały. Kiedyś na płytce miałem jakąs kreche i podczas nagrywania wywaliło bład. Ale skąd ta krecha?
kodziu jest offline  
Stary 28.08.2004, 23:20   #6
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja swego czasu miałem 100 benqów ale tych pomarańczowych, kupiłem na allegro za 80zł no i spoko wszystkie sie nagrały (oprócz jednej ale to moja wina ze się nie nagrała). Kolega kupił u tego samego gościa ale nie był już z nich zadowolony (chociaż sam nie wiem co w nich mu nie pasowało, bo kiedyś mi zabrakło płyt a ze był juz wieczór i sklep zamknięty to pożyczyłem od niego kilka tych benqów i u mnie nagrały się bez problemów i to w miare z dobrą ilością C1 ). Dla pomarańczowych Benqów jestem na TAK, a dla tych białych? nie wiem bo nie nagrywałem, ciekawe tylko dlaczego zmienili kolor, moze zmienił się też producent, a co za tym idzie jakość?
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________

Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 28.08.2004 o godz. 23:22
Eliasz jest offline  
Stary 29.08.2004, 11:44   #7
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sam nagrałem już koło 500 płyt benq białych, wszystkie ze szpindla po 50 sztuk. Trzeba wybierać odpowiednie nośniki ponieważ są ich 3 rodzaje:
1. daxon
2. sony
3. i chyba rozpoznawane jako acer (ewentualnie daxon ale nie chce mi się teraz sprawdzać)
Można je rozpoznać po spodniej stronie płyty - widać to przez folię.
1. - wąski "srebrny pierścień" przy centrum nośnika - omijać, zdażają się dobre, ale też są z C1 > 4 i pojedyńczymi C2
2. - szeroki pierścień, oznaczenie zaczyna się: "U5-XXXX" - dobre płytki, C1 < 1, bez C2
3. - dwa wąskie srebrne pierścienie - b. rzadko je można znaleźć, ale płytki bdb, wszystkie jakie miałem były z C1 < 0,2 bez C2.
Wszystko przetestowane na litku 52327s z prędkością nagrywania 24-32x.

Na koniec taka moja uwaga i pytanie.
Na niektórych płytkach (między innymi sony supremass jaki i tych benq na nosnikach sony, pojedyńcze memorexy, newet na jakieś verbatimce to widziałem), zdażają się na spodniej stronie płyty, drobniutkie pojedyńcze srebrne kropeczki widoczne przy patrzeniu na nośnik "pod ostre światło". Ich wydląd mógłby sugerować pęcherzyk powietrza lub może owarstwienie nośnika. Zdażyła mi się nawet cała seria płytek z 2 takimi kropkami w tych samych miejscach na wszystkich płytach. Brak błędów odczytu, C1 dla tych płyt było < 1, C2 brak.
Czy ktoś wie co to może być ??
Conti jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: