![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
![]()
Czy na tej nagrywarce moge nagrywac plyty 99 min ?
naped widzi plytke,ale program z nero do testowania nadpalania (drive speed) widzi tylko 90 min. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
nawet nie cale 90 minut i tak musi byc
![]() Mam takiego Teaca |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
A ja bym tych plytek wogole nie polecal, bo kosztuja one chyba az z 2.50 zl :-D :-D :-D A za ta cene masz 2 CD 700 i .70 groszy do kieszeni.
|
![]() |
#4 |
![]() |
Kupujesz płyty po 90 groszy ? Powodzenia :-D
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#7 |
Gość
|
Nawet nie napisalem jakie to plytki a ty ssie smiejesz. Widac jestes jakims amatorem ktory chodzi do adaxu czy gdzies indziej i rad zaciaga o plytkach a oni widza ze sie nie orientujesz i mowia ci te sa najlepsz te za 5 zlotych. Ty na to a nie lepiej te za zlotowke. Oni A czego mozesz sie spodziewac po takiej plytce przeciez ona zlotowke kosztuje.
Nie mowie ze ja jestem jakims SUPER NAGRYWACZEM, moze sie myle, ale denerwuje mnie to ze nawet nawzy nie podalem a juz sie smiejesz. Ja mam pare w domu verbatimow ktore mi padly z prostych przyczyn, zle przechowywane. Te drozsze plyty sa jedynie lepsze wtedy gdy chcesz je nagrywac powyze 16x, ale po co mam placic 2 i pol raza drozej jak wystarczy predkosc zmniejszyc. W koncu nie nagrywasz 500 plytek na dzien, bo nawet gdybys tyle nagrywal to nie sadze zebys tylko verbatimy kupowal. |
![]() |
#8 |
Gość
|
Jeszcze jedno.
Jak chcesz miec w 100% odwzorowane dane to kup orginal. |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
Jakość wykonania rowka prowadzącego oraz równomierność nałożonego barwnika zależą od pracy automatów biorących udział w procesie produkcyjnym. Maszyny te po każdej przerwie konserwacyjnej wymagają pewnego okresu rozruchowego, podczas którego bardzo surowe normy dotyczące jakości markowych płyt nie są zachowane. W tym czasie z maszyny schodzą tysiące płyt typu "no name", aż do chwili, gdy maszyna zostanie optymalnie skalibrowana. Potem te płyty skupują inne firmy, m.in Sigma - Ty pewnie myślisz, że skoro Sigma to przedruk np. Verbatima, to jest to dobra płyta za niska cenę, a w rzeczywistości to jest wielki szajs. Dopiero po kalibracji maszyn zaczyna się produkcja markowych nośników i trwa ona do momentu, kiedy maszyna znowu zostanie wyłączona dla dokonania kolejnego przeglądu. Można jednak spotkać bezimienne płyty , które nie będą jakością ustępować markowemu produktowi. Mam nadzieję, że przekonałem Cię do lepszych płyt - sam chyba wiesz, jakie są np. Akossy...
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
naprawde jesli idzie o tanie plyty zalezy jak sie trafi. obecnie mecze platyne i datexa (no i verbatima super azo do mp3 i prog) pzdrwm Niktia_Bennet
![]() |
|
|