![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2000
![]() |
Problem z LiteOn 32123S - Pomocy!!!
Kupiłem nagrywarkę LiteOn 32123S. Powinna nagrywać z prędkością 32x. Nero rozpoznaje tą nagrywarkę jako 12x. Dlaczego
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.11.2001
![]() |
Widocznie wgrałeś jakiś program który zmienił ASPI w windzie uaktualnij ASPI tak jak pisał Taz40 i wtedy zobacz
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Moim zdaniem to wina XPka/albo nero Ostatnio bylem u kumpla z nagrywarka (LiteOn x24) i tez w nero wykrywal ja jako nagrywarke LiteOn x16 Jednak po nagraniu kilku plytek z ta predkoscia nagle cos mu sie odwidzialo i zrozumial ze jednak moze nagrywac x24 i pozniej bylo spoko Doszlismy do wniosku ze to moze byc tez wplyw nosnikow cdr ktorych nie dalo sie nagrywac szybciej Ale dla czego nero pokazywal w opcjach nagrywarke jako naped ktorej max szybkosc nagrywania to 16 to juz tylko chyba Bill wie ...
![]() Pozdroo |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Ja mam jeszcze większą ciekawostke. Używam Nero 5.5.8.0 , podczas kopiowania płyty Nero plujesię że nośnik nie jest pusty (not empty) choć płya jest nowiutka Platinium x40 na innych płytach to samo pod Win98 i pod XP to samo nie bardzo wiem co jest przyczyną (nagrywarka jest rozpoznawana przez NERO prawidłowo , nawet kopiuje płyty audio ale z danymi NIE )
Może ktoś pomoże ?? |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.05.2002
![]() |
Nie jestem komputerowym guru, ale:
1. nie każdą płytkę możesz wypalić z taka szybkością... Ja też mam tą nagrywarkę i bez problemu wypalam pod XP-P zielone TDK-i (700 MB) - pewnie są i inne, ale nie sprawdzałem ![]() 2. Po kilku upgreadach wypalam pod Nero także big-CD, więc chyba jednak jest w porządku z nagrywarką - zresztą jestem z niej saaakramencko zadowolony - w końcu za 340 złociszów takiej drugiej (razem z Nero!) nie kupisz! pozdro |
![]() |
![]() |
#7 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Znam kogos kto pracujac ( czyt. wypalajac ) pod XP pozbyl sie problemow updatujac obsluge nagrywarek z witryny microsoftu - START - WINDOWS UPDATE. A tak swoja droga to osobiscie posciagalem sobie wszystkie poprawki z tejze strony i nie nazekam. Mam Athlona XP, 256 DDR, Asusa na VIA KT266A, Plextorka 24x IDE, Toshibe SD-M1612 i troszke urzadzen pracujacych pod kontrola Adapteca AHA-2940UW. Maszynka jest wiec pelna roznego sprzetu - czyli skora na rozne awarie, ale tak jak mowie - nic sie nie dzieje. Od 7 lat jestem zwolennikiem Linuksa ( FreeBSD ), a od pol roku rowniez i XP ;-) Pozdrawiam, i nie dajcie sie PROPAGANDZIE !!!
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2002
![]() |
Generalnie zauwazylem ze pod WinXP ludziska maja naprawde mnostwo problemow z nagrywaniem i nagrywarkami i to niezaleznie od marki sprzetu. Dziwne to troche...
Wiecznie cos mu nie pasuje, albo ASPI podmienia, albo tryby pracy UDMA plyty mu nie pasuje itd itp. Ja rozumiem ze system jest na pewno bardziej zaawansowany niz Win9x, ale zeby z takimi ***ami sobie rady nie dawac... Zeby ktos musial UDMA w biosie plyty wylaczac bo inaczej mu nagrywarka UDMA-2 poprawnie nie pracuje pod XP... Przeciez to smiechu warte. Jesli naped jest udma-2 to ma hulac w udma-2 i koniec... PS. Na szczescie ja juz zrobilem pozadek z dyskiem (mialem z nim problem jesli ktos nie pamieta :-)) i wszystko jest juz okay. Teac smiga w UDMA-2 bez problemow i normalnie nagrywa plytki w 4min :-) Ale generalnie zadziwjaja mnie czasami te rozne kombinacje alpejskie, ktore ludzie musza wyczyniac na WinXP. Naprawde wspolczuje i oby nigdy nie u mnie :-)
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2002
![]() |
Prędkość x12 jest maksymalna do wyboru w opcjach nagrywania
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|