![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.11.2002
![]() |
![]()
W sobote kupilem nagrywarke jak w temacie.
Razem z nia dostalem CDRW (max. 24x) i jakiestam CDR. No i mam taki problem ze nawet jak to CDRW nagrywam na min (10x) to potem jak dam scandisk [ten z Nero] to kupa bledow jest... A co gorsze moj kolega ma ten sam model nagrywarki i on na tym moim CDRW nagrywa na 24x wsio OK - bez bledow. Na innych CDRW to samo... Co robic ? Czyzby nagrywarka byla padnieta ? Konfig: ECS K7S5A, Athlon XP 1600+, 256 DDR Kingstone IDE1 - Seagate Barracuda IV + Seagate Barracuda II IDE2 - LiteOn 52x 24x 52x [MASTER, koniec tasmy] + CD-ROM Toshiba Czy to moze miec zwiazek jakies z tasma albo z master/slave ? ===== a co wiecej: Nagralem CDR na 24x i teraz to sam nie wiem juz... Daje scan i raz sa bledy, raz nie ma. A jak juz sa to proporcja GOOD/BAD jest zawsze inna. I przy skanowaniu CD i przy CDRW. Tak powinno byc ? Co moze byc nie tak ?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
sproboj
Jerzeli przegrywales w locie to chyba jest to morzliwe bo nie
powinno sie trzymac na jednej tasmie nagrywarki i napedu - wystepuja bledy!!!! ....albo poprostu ustaw w BIOSie w ustawieniach tasm enable czy cos takiego. ....a no i moge sie mylic!!!! |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
ja z tą wypalarką nie mam żadncyh problemów wszystko ok
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Nie zrozumielismy sie...
Nie "jezeli przegrywalem" b oz tego wynika ze raz. A ja to robilem na kilku roznych CDRW po kilkanascie razy i ciagle zle. A po tym dalem kumplowi i on nagral na tych wlasnie CDRW - wsio OK. I jeszcze: czy to normalne ze po wypaleniu CDR jest kilka Damadged sectores na plytce ? Od czego to zalezy ? Raz skanuje i jest good 75 bad 25. Po skonczeniu daje Start jeszcze raz (bez jakichkolwiek zmian) i jest np. 95 GOOD 5 BAD... @Września@k: A wez podaj jak masz to poustawiane, znaczy master/slave, tasmy oraz co i gdzie na tych tasmach...
[> GumbasS <] Burning with: LiteOn 52246S@6S0A Reading with: Toshiba XM-6702B Ostatnio zmieniany przez GumbasS : 17.11.2002 o godz. 20:10 |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
GumbaS - przetestuj sprzęt bez tego CD Romu na taśmie , a jak masz możliwość to piodłącz Litka u kumpla!
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
@surff
No wlasnie to robilem jak odpisales... ![]() Nagralem okolo 100 MB na CDRW i o dziwo wsio OK [z odlaczonym CD znaczy]. Takie pytanka: 1. Czy ma byc caly scandisk OK ? Tzn. mam dąrzyc do tego zeby bylo 100,00% GOOD czy jakas ilosc bledoof jest dopuszczalna [jesli tak to jaka ?] 2. Scandiskowac zawsze na CDRW ? I niestety jakiekolwiek takie tricki z testem u kolegi albo testem jego wypalarki u mnie nie wchodza w rachube... ;[
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Może MOBO trochę przycienkawe.
![]()
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
taaa już się w tym wszsytkim pogubiłem
|