Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2005, 01:09   #1
Elwood_Blues
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.03.2005
Elwood_Blues w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co zrobic z RAW-em??

Mam taki oto problem. Zassalem z netu plik o rozszerzeniu iso. i jak zwyczaj nakazuje potraktowalem to d-toolem. Powstaly obraz jednak wyglada w ten sposob ze po kliknieciu na dysk wirtualny wywala ze jest uszkodzony badz niezgodny z formatem Windozy a we wlasciwosciach pisze ze zawartosc 0 bajtow i system plikow RAW. Troche sie zdziwilem i przystapilem do dzialania, czyli do przeszukiwania zasobow neta zeby zorjetowac sie i zaopatrzyc w wiedze o trybie RAW. Dotarlem w koncu na ta strone i zassalem wszystko o powyzszym trybie. Niestety wiele mi to nie wyjasnilo, zaczalem sie wiec miotac z klonowaniem i kopiowaniem plikow. Potraktowalem IsoBusterem z dodatkowa opcja "kopiuj binarnie (RAW) i konwertuj do wlasciwych danych". Utworzony w ten sposob plik o rozszerzeniu TAO ponowie potraktowalem D-toolem i nic... efekt ten sam. Zrobilem wiec jeszcze raz trick z IsoBusterem tym razem z opcja "Kopiuj dane binarnie (RAW) (2352 bajtow/blok). Utworzony plik BIN znow potrakowalem D-toolem i znowu nic Zalamalem sie i jeszcze sprobowalem potraktowac CloneCD. Zadna z prob nie przyniosla efektu.
Obecnie jestem uziemiony gdyz bardzo mi zalezy na zawartosci tych obrazow.
Prosze wiec was o pomoc i szczegolowy opis jak postepowac. Bede wdzieczny za kazda pomoc i probe okazania takowej......

Ostatnio zmieniany przez Elwood_Blues : 15.03.2005 o godz. 01:13
Elwood_Blues jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2005, 01:33   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zaraz, zaraz. Zassałeś .iso i co nie chodziło w wirtualnym? po co te wszystkie kombinacje?
pewnie to jakiś fake i tyle.
ed hunter jest offline  
Stary 15.03.2005, 01:44   #3
Elwood_Blues
Nowy na forum

No stalo sie tak jak mowie. Zassalem iso, odpalilem w D-tool i okazalo sie ze wirtualny dysk wygladal tak ze po probie otworzenia go pojawial sie komunikat o bledzie odczytu lub nieobslugiwanym przez windoze formacie. A formatem owym jest RAW. Pomozcie jesli to mozliwe... mam wielka nadzieje ze to nie fake i ze jest na to sposob. Moze ten kto udostapnil te pliki staral sie w ten sposob pozbyc zabezpieczen, a raczej przekopiowac wszystko z zabazpieczeniami... Sam niewiem...
Stary 15.03.2005, 14:23   #4
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jesli wirtualny naped zglosil Tobie blad to na 99,8 % jest to lipny obraz. Nic Tobie nie da konwertowanie i przerabianie tego obrazu. Musial cos sie pochrzanic podczas sciagania. Albo obraz to bym juz od poczatku trefny.
Loczek jest offline  
Stary 15.03.2005, 17:51   #5
Elwood_Blues
Nowy na forum

Kurcze no to lipa :/ bo to razem ma 1.4 gb a ja mam neo 128 i limit 7 GB Trzy dni mi sie sciagalo, zaraz bede pewnie mial bloka na neta i zonk Ale dzieki za help.
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: