![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2003
![]() |
![]()
Kupilem liteona tak jak w temacie na pocatku bylo ok.Teraz ma jakies 2 tygodnie i po przegraniu plyty lub nagraniu nowej zaczyna siac dziwne bledy na koncu plyty.Sprawdzam to za pomoca Nero CD speed w opcji sprawdzanie nosnika pokazuje na koncu czerwone sektory czyli nie odczytywalne czy to mozliwe ze popsula sie nagrywarka??Prosze o dopowiedz o jestem w kropce probowalem roznych nosnikow problem wystepuje jak wypalam z predkoscia 32-52 niezej nie ale mimo to na koncu jest pare demeged sektorow czyli zoltych pol.A jeszcze jedno program nagrywajacy nie zglasza bledow clone czy nero twierdzi ze plyta jest nagrana poprawnie ale na weryfikacji sie haczy i zacina.
Czy to sie nadaje do reklamcji ![]() Ostatnio zmieniany przez prezesp : 17.10.2003 o godz. 23:12 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: Problem z LIteonem 52x32x52
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2003
![]() |
Re: Re: Problem z LIteonem 52x32x52
Jest tak u kumpla na asusie plyta Memorex 48X nagrywana razy 40 dala ten sam efekt a nawet gorzej niz u mnie na nagrywarce..kupilem verbatima Emteca,i benq i sie wypalily dobrze z maksymalna pradkoscia...czy jest mozliwe ze to wina nosnikow Memorex (calej paczki)??
Ostatnio zmieniany przez prezesp : 21.10.2003 o godz. 13:13 |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
jakbym czytal swoj zyciorys, mam zupelnie to samo, tyle ze z platinumami, nagrywarka wypalila jakies 50 bez problemow, a teraz robi bledy na koncu kazdego cd, potestuje z innymi nosnikami, verbatim moze bedzie sie wypalal ok, byc moze to wina plytek, nowy laser moze sobie radzi lepiej z kiepskimi nosnikami, chociaz mialem podobne problemy kiedys z liteonem 40*12*48, rece opadaja, wywalilem ostatnio jakies 40 plyt do kosza....
#5 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
ja też to miałem, teraz mam nagrywarke w serwisie, już 3 tygodnie
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez Voytek : 18.03.2004 o godz. 17:19 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Jeśli chodzi o czerwony kwadracik na końcu sesji to dzieje się tak przy nagrywaniu w trybie TAO i jest to objaw najzupełniej normalny.
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Zresztą patrz: NOSNIKI [eg. Verbatim Pastel Disc] |
|
![]() |
![]() |
|
|