![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2007
![]() |
Overburning - kwestia "historyczna"
Hej
Mam nietypowe pytanie (sorry jeśli to się bardziej nadaje do innego działu - w takim przypadku proszę o przeniesienie). Chodzi mi o "nadpalanie". Od kiedy funkcja overburning weszła do powszechnego użytku? Kiedy pojawiła się w normalnej sprzedaży pierwsza nagrywarka z tą funkcją? Jaka była nawcześniejsza wersja Nero która obsługiwała overburning? Jaka najwcześniejsza wersja Roxio Media Creator? Jaka nawcześniejsza wersja InterVideo DiscMaster? Ewentualnie jeszcze jakiś inny popularny program? (dyskutowalem ostatnio z jednym kolegą który twierdził że już w 1998 lub 99 miał nagrywarkę i soft umożliwiający nadpalanie; moim zdaniem to niemożliwe, musiało to być co najmniej ze 4-5 lat później). |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
soft mniej wazny nagrywarka musila sprzetowo to zrobic wyjechac poza "granice" dopuszczalna i wtedy byly tylko praktycznie plytki 650 MB i robil to w tamtych czasach WinOnCD 3.8 Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 21.02.2007 o godz. 13:51 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmmm.... nie wiem. Wydaje mi sie, ze overburning byl juz w standardzie 650 mb (jednym z najlepszych wowczas zabezpieczen przed kopiowaniem, bylo wlasnie tlocznie plyt wiekszych od 650 mb), ale na stale wszedl przy plytach w standardzie 700 mb. Pamietam, ze LG8080 juz wypalalo pyty wieksze od 700 mb, ale nie potrafilo ich czytac. To bylo chyba ok. 2000 r
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
![]() |
|
|