![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2003
![]() |
LG-GCE8480B żłówik ???
Sie manko !
Mam wypalarke LG-GCE8480B i coś mi cienko nagrywa. Motyw jast taki, źe z po instalce windowsa (mam XP profes.) wszystko działa ok - nagrywa z prędkością x48( w czasie ok 3 min.). Ale problem pojawia się po nagraniu ok 10-15 płytek. Nagrywarka z niewiadomych przyczyn zwalnia po nagraniu ok 15% nateriału (do prędkości jak domniewam x16-czas nagrania ok 6 min). Z początku jak nagrywa słychać wyraźny szum a potem cichutko. Testowałem na tych samych płytkach z tego samego pudełka, więc odpada słaba jakość płytek. Dodam jeszcze, że instalowałem 3 razy win-a i za każdym razem występuje ten sam problem. Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc byłbym wdzięczny. ps mam załączone DMA - z resztą to bez różnicy ponieważ z początku wszystko działa ok a potem się chrzani ( a nie zmieniam nic w ustawieniach) pozdr. Roman pozdr. Roman |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Jedna rzecz nie jest jasna w Twoim post'cie:
Czy mówiąc, że nagrywasz 15 płyt, masz na myśli nagranie 15 płyt jedna za drugą, bez przerw? Bo jeśli tak, to odpowiedź jest prosta: nagrywarka się przegrzewa; musisz dać jej odpocząć. Jeśli nie, to trudno mi coś powiedzieć, poza tym, że w swoich napędach LG też zaobserwowałem takie zjawisko: rozpędzanie się do dużej prędkości, a potem jej obniżanie - czasem nawet kilkakrotne (np. 20x -> 40x, potem spadek do 32x, potem do 24x, na końcu do 16x). Nie wiem, dlaczego tak jest. Zdarza się to jednak tylko na niektórych płytach - ogólnie rzecz biorąc tzw. tanich (z najniższej półki).
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
witam !
nagrywałem 15 płytek ale nie jadna po drugiej tylko tak 2-3 dziennie (odpada przegrzanie się nagrywarki). Fakt że używam tanich płytek nie ma tu znaczenia ponieważ jak wcześniej pisałem na tych samych płytkach nagrywało się wcześniej dobrze (czyt. szybko). Coś mi się zdaje że te LG-ki są jakieś dupne. Opchnę ją komuś i tyle ![]() Myśle o kupnie Teac-a lub Lite-on - mam nadzieję że już z nimi nie będzie problemów pozdr. Roman |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
tak na narginesie co to jest te aspi czy cuś ??
czytałem coś tam na forun ale nie bardzo wiem co to jest pozdr. Roman |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Mam taką spawarke. Według mnie to wina tanich płyt też tak miałem np. z Platinum 48x. Połowa sie nagrała jak burza a druga bardzo wolno. Teraz używam Verbatim x48 (bez pudełek są w tej samej cenie co platinum w slimach) narywają sie wszystkie nawet poniżej 3 min. Chyba warto zapłacić za jakość a nie za pudełko
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|