![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2002
![]() |
Problem z Memorexem
Posiadam nagrywarkę memorex 4420,którą jakieś 1,5 roku przeprogramowałem na 6424 i do tej pory wszystko było OK.Ostatnio jednak nagrywarka nie chce nagrywać pełnych płyt z prędkością 6x lub dla RW 4x.Wygląda to tak :gdy na RW chcę nagrać 635MB w NERO to dostaję komunikat"medium speed error",a jak zmniejszę zawartość do 580MB to nagrywarka nagrywa OK.
Analogicznie sprawa wygląda z płytami CD-R. Easy CD Creator nagrywa płytę bez komunikatów jednak jej odtworzenie jest niemożliwe.Sprawdzałem CD Check-iem no i plik (DivX) powyżej 600MB jest nieczytelny.Direct CD przy formatowaniu RW zatrzymuje się na poniższym komunikacie.Czy ktoś może mi podpowiedzieć co się dzieje z moim wiekowym memorexem ? Będę wdzięczny za wszystkie sugestie. Pozdrawiam kolarz P.S. Oto jej możliwości według Clone CD: Producent: Memorex Model: CDRW-6424 Wersja: 1.50 Odczyt płyt CD-R: Tak Odczyt płyt CD-RW: Tak Odczyt płyt DVD: Nie Odczyt płyt MultiSesyjnych: Tak Odczyt cyfrowych danych Audio: Tak Dokładne odwzorowanie cyfrowych danych Audio: Tak Nagrywanie płyt CD-R: Tak Nagrywanie/Kasowanie płyt CD-RW: Tak Kompatybilna z CloneCD RAW-DAO: Nie Kompatybilna z CloneCD RAW-SAO: Tak Kompatybilna z Symulacją CloneCD RAW-SAO: Tak Obsługa technologii Burn Proof / Just Link: Nie |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|