![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
LITEON jak to jest naprawde???
Witam
Wiem ze w sprawie tych spawarek jest juz cala masa postow no ale... Chcem kupic spaware tej firmy i mam dylemat. Juz prawie podjalem decyzje i padla ona na model 24102b ( dlaczego nie 24103s?; bo tylko do takich mam dostep - Poznan) a tu ciagle ktos pisze ze dziala nie tak, tzn problemy z paleniem albo ze nie pali sd2 albo jeszcze cos tam:-(. W tescie na cdrinfo napisane jest ze obsluguje wszystko i jest git. No ale testowka posiadala bios xxx a teraz dostepne sa juz nowsze wersje biosow i z postow wynika ze nie wszystko i nie zawsze tak chula jak w w/w tescie. Bede dzwieczny jak ktosik podzieli sie ze mna uwagami a moze nawet cos wyprostuje:-) Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Mam taką nagrywarkę od 8 dni. Wypaliłem już ~30 płytek, w tym kilka SD. Nie udało mi się żadnej z nich "spalić" mimo, iż podczas wypalania używam ftpa i DC (nie mówiąc o ircowaniu). Bios mam najnowszy, płytki kopiją się bardzo ładnie zarówno w CloneCD jak i Nero. Też miałem dylemat przed zakupem, jednak jestem zadowolony, że nie kupiłem LG (ze względu na SD)
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
POLECAM LITON 32 x !!!
POSTÓW , ZE CUŚ NIE DZIała NIE WIDZIAŁEM . ŁAMIE WSZYSTKIE SYFY OPRÓCZ TAGESA JEST ****ISTA |
![]() |
#5 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
Jeszcze jedno: taka ciekawostka, jesli kupuisz Iomega's CDRW15360INT-B lub TDK Cyclone 32x CD-RW to tak naprawde i tak masz Liteona (w srodku naped liteona jedynie obudowa i logo inne ;-) )
podaje za http://www.hardwarezone.com/articles/articles.hwz?cid=10&aid=408&page=2 |
![]() |
![]() |
#7 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Tagesa jak na razie nic nie rusza, ale nie jest to wina nagrywarek tylko softu je obsługującego. Własnie zakupilismy jeden tytul zabezpieczony tym ustrojstwem i mocno mu sie przygladamy.
Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
#8 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Z tym Cyclone'm to bym uważał. Nowe modele mają w środku LiteOna - starsze Sanyo.
Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
#9 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Proszę, proszę... taki CYCLONE
A w środku co innego - nawet nie wiedziałem. Mam już miesiąc LTR24103 S. I na razie jest OK jak najbardziej. Możesz się DOMINIX nie martwić i kupować. Pozdrawiam
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
LITEON jak to jest naprawde???/
A więc mam Plextora 16/10/40 i chcę kupić coś innego szybszego o wiele obsługującego SD 2 no poprostu cos nadprzeciętnego
![]() Zastanawiam sie właśnie nad liteonem ale 40x lub 48x może być ewentualnie ten 32x ale czy te szybsze modele są w sprzedaży? i czy obsługują SD 2? i ile mogą kosztować? Jedynie widziałem 32x nawet nie drogo w poruwnaniu do PleXtora. I jeszcze jedno czy nie ma jakiś nie miłych niespodzianek? Bo chcę kupić coś pewnego a nie jakiś szmelc Proszę o porade. |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Witam ponownie:-)
Dziekuje wszystkim za info. Wychodzi na to ze spoko moge brac te spaware:-). Mam jeszcze zapytanie a wlasciwie dwa. Gdzie w Poznaniu ewentualnie we Wroclawiu moglbym kupic 24 ale w wersji 24103s? Wszystkie sklepy posiadaja (przynajmniej wg oferty w internecie) tylko modele 24102b a jak dzwonilem i pytalem o ten drugi model to wzbudzalem zdziwienie i nikt nie slyszal o "esce":-( Moze ktos zna miejsce gdzie moge dostac "eske"? Druga sprawa to spawarka 40x tez Liteona. Wg info zamieszczonego na cdrinfo.pl bedzie byc moze mozliwy upgrade biosu do nowszej wersji ktora umozliwi zapis podobny do tego z Yamahy (czyli bez wylaczania wiazki lasera podczas zmiany predkosci) oraz pelna obsluge zapisu MR. Czy jest sens wywalac prawie trzy stowy wiecej za te udogodnienia? Dodam ze nie mam zamiaru kopiowac plyt w ilosciach hurtowych i nie zalezy mi na duzych szybkosciach. Co wiecej chcac uniknac nagrywania z wylaczaniem lasera (tzn przy duzych szybkosciach nagrywania) bede nagrywal 16x. Co sadzicie o moim podejsciu do sprawy i wogole o zastanawianiu sie nad modelem 40x? Bede dzwieczny za wszelkie uwagi:-) Pozdrawiam i milego weekendu. |
![]() |
![]() |
#12 |
Second variety
![]() |
Ja osobiście do takiego kopiowania nie zastanawiałbym się nawet nad 40x, dlatego kupiłem 24x
![]() Mój dostawca sprzętu pobiera hurt z ab.sa (www.abe.pl) a to chyba jest Wrocław? Pozdrawiam
#13 | |
Second variety
![]() |
Cytat:
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Witam:-)
Mam nadzieje ze w tym temacie pisze po raz ostatni. Wlasnie kupilem spawarke:-))) tyle ze 32x a nie jak wczesniej chcialem 24x. Ceny byly bardzo zblizone i dlatego. Mam ja dopiero 2 dni... i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Zadnych problemow z rozpoznaniem w systemie (nt2000) jak rowniez w programach do spawania (clone, nero, winoncd). Poprawnie przechodzi testy zamieszczone na cdrinfo (sd2 i sd2.51). Nie ma problemu z odczytem plyt ktore posiadam. Jednym slowem wszystko chula:-))) Podziekowania dla all za pomocne uwagi. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|