![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.09.2002
![]() |
Co powiecie o Yamaha CDR-F1?
Witam!
Już długi okres czasu przymierzam się do zakupu jakiejś dobrej nagrywarki do wypalania płyt Audio. Powoli doszedłem do tego, że najlepszym wyborem byłaby Yamaha CDR-F1. Ogólnie wiadomo, że nagrywarka ta nie należy do najtańszych, więc kupując ją chciałbym być w 100% pewny, że to najlepszy wybór. Czy w związku z tym, mógłby się wypowiedzieć na temat jakości tej nagrywarki, ktoś mający z nią związane jakiekolwiek doświadczenia? Szczęśliwy lub nieszczęśliwy użytkownik? Co z jej parametrami takimi jak: korekcja błędów, radzenie sobie z zabezpieczeniami etc. Co z jej żywotnością - jakiś "zapalony audiofil" chciał na niej kiedyś wypalić 2000-3000 płyt, a rzekomo zgrzytnęła mu już po setnej. Czy ta cała Yamaha z "Advanced Audio Master Quality Recording" jest naprawdę warta swojej ceny? Z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiam. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Re: Co powiecie o Yamaha CDR-F1?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta nagrywarka jest droga, bo posiada bajer, który nie ma żaden napęd. Czyli wypala obrazki, itp.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Jesli chcesz dobra nagrywarke, to ja polecam PLEXTORKA PX-W4824TA. Jestem jej zadowolonym uzytkownikiem ( i to bardzo ) !!!
Pozdrawiam
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Yamaha tylko tyle kosztuje bo ma bajer którego :narazie nie mają inni" więc bym się mocooo zastanowił
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.09.2002
![]() |
Hmm... w sumie to macie rację. Mi osobiście to ten bajer w postaci t@2 (czy jakoś tam), również jest niezbyt na rękę. Niewątpliwie jest to funkcja, która znacznie wpływa na cenę
Jednakże moje zainteresowanie tą nagrywarką wynika bynajmniej z opcji "trzaskania" sobie jakichś tam rysuneczków, a raczej ze sposobu w jaki nagrywa ona muzykę. Zainteresował mnie ten "Audio...". Niektórzy mówią, że to całe wydłużanie ścieżki to "brutalne" interweniowanie w format, a cały ten zabieg nazwać można conajmniej karygodnym! Ja być może niewiele wiem o nagrywaniu płyt, ale wydaje mi się, że jest to jako takie zbliżenie się jednak do tego, co oferują nam płyty tłoczone - sam mam płyty, które mając po 50-parę minut zachowują "ani milimetra" wolnej przestrzeni. Ja wiem...
|
|
|
|
![]() |
|
|