Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.01.2002, 00:51   #1
andre
Gość

Problem z nagraniem 800 za pomoca teac w-524e

Kupilem ostatnio nagrywarke teac w-524e. Plytki 700 nagrywa bez problemu. Ale 800 nie moge nagrac. Do nagrywania uzywam programu nero 5572. Sprawdzam za jego pomoca plyte i pojawia sie 703 mega ( PODCZAS GDY W NAPEDZIE JEST 800 ). No i probuje nagrac i nic. Dalem maksymalna dlugosc cd 90 minut i nic to nie pomaga. Mam wlaczony tez overburning. Nic to nie daje. Prosze o przejrzysta odpowiedz.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.01.2002, 14:48   #2
Cheech
Gość

Mam podobny problem tyle że z nagrywarką NEC 7700A oraz starszą wersją Nero 5564. Mimo, że nagrywarka posiada funkcję "overburning" to po wpisaniu czasu powyżej 80 min. Nero nie pozwala na nagranie płyty. Wydaje mi się, że należałoby zmienić program do nagrywania na taki, który obsługuje płyty 800 MB. Tylko pytanie jest, jaki program najlepiej wybrać?

Stary 28.01.2002, 17:05   #3
TeacMan
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.08.2001
TeacMan zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>

Zacznijmy od tego że nero jest jednym z najlebszych programów do nadpalania płyt (trzeba włączyć w opcjach, dokładniej w zakładce: ustawienia zaawansowane overburning i nagrywać w trybie Disc-At-Once).
Żaden program nie wyświetli 800MB płyty, są one zawsze rozpoznawane jako 700MB. Aby nagrać taką płytę trzeba nadpalać.
Nie orientuję się jak jest z waszymi nagrywarkami ale mój Teac 512EB niewypali więcej niż 788MB, więc sprawdźcie możliwości swoich nagrywarek np. w programie Feurio!.

[IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"] Pozdrawiam wszystkich [IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"]

http://s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=82993
TeacMan jest offline  
Stary 28.01.2002, 20:49   #4
chris
Bywalec

Data rejestracji: 18.01.2002
chris w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
true true - nalezalo by dodac ze opcja ta jest niedostepna musicie w Oknie WriteCD w zakladce Multisession zaznaczyc "No Multisession" wtedy wciskacie DAO i jazda!!!
chris jest offline  
Stary 29.01.2002, 11:40   #5
Cheech
Gość

Dziękuję za podpowiedzi, ale wszystkie wymienione przez was opcje zwyczajnie nie chcą zadziałać w moim przypadku. Dlatego też chciałbym wiedzieć jaki jeszcze inny program posiada OVERBURNING i działa dobrze podczas wypalania płyt 800 MB

Stary 29.01.2002, 13:55   #6
BART
Gość

Cytat:
TeacMan (28-01-2002 17:05):

Zacznijmy od tego że nero jest jednym z najlebszych programów do nadpalania płyt (trzeba włączyć w opcjach, dokładniej w zakładce: ustawienia zaawansowane overburning i nagrywać w trybie Disc-At-Once).
Żaden program nie wyświetli 800MB płyty, są one zawsze rozpoznawane jako 700MB. Aby nagrać taką płytę trzeba nadpalać.
Nie orientuję się jak jest z waszymi nagrywarkami ale mój Teac 512EB niewypali więcej niż 788MB, więc sprawdźcie możliwości swoich nagrywarek np. w programie Feurio!.

[IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"] Pozdrawiam wszystkich [IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"]
Oczywiście po zaznaczeniu w zaawansownych overburningu trzeba jeszcze wpisać długość nośnika. W tym wypadku 90 min. Może to dlatego...

Pozrowienia dla wszystkich

Stary 29.01.2002, 14:18   #7
Lonek
Gość

Cytat:
Cheech (28-01-2002 14:48):
Mam podobny problem tyle że z nagrywarką NEC 7700A oraz starszą wersją Nero 5564. Mimo, że nagrywarka posiada funkcję "overburning" to po wpisaniu czasu powyżej 80 min. Nero nie pozwala na nagranie płyty. Wydaje mi się, że należałoby zmienić program do nagrywania na taki, który obsługuje płyty 800 MB. Tylko pytanie jest, jaki program najlepiej wybrać?

Ta nagrywarka NEC 7700a nie wypali więcej niż 700 MB
Miałem taką i NIC nie pomogło - sprzedałem :-)

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: