Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z nagraniem AUDIO -pomocy ? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-nagraniem-audio-pomocy-22715/)

pawelblu 24.06.2003 00:05

I najlepiej nagrywaj na plytach ktore wiesz ze chodza na twojej wiezy (na tym na czym palili koledzy, jezeli to nie badziew jakis :) )

kkriss 23.06.2003 23:44

hmmm -widze -wiele pomyslow :-), co do zbyt wolnego nagrywania -to hmm -hyba zaraz sprawdze :-), co do brudnego odtwarzacza to moze i jest brudny (chyba nawet napewno :-) ) ale to nie o to chodzi ,gdyz kumpel jak nagra to jest ok-wszystko ladnie czyta :-).
Co do innego programu to naprawde wielu juz probowalem :-)
Ale tak wogle to czy wogle mozliwe jest, ze cos jest nie tak z nagrywarka ? czy jest mozliwosc ze po prostu cos jest skopane i tylko audio zle nagrywa ? hmmm.. juz mnie to dobija.
Pozdrawiam
I dzieki za zainteresowanie

SEBAW 23.06.2003 22:06

Może "stacjonarny odtwarzacz" jest brudny w środku - optyka (laser).

mallow 23.06.2003 21:14

moze jakis inny program ...

pawelblu 23.06.2003 19:40

Re: Problem z nagraniem AUDIO -pomocy ?

Cytat:

kkriss napisa***322;(a)
z regoly nagrywam predkoscia 4-8
To za wolno na nowe nosniki (inny lakier). Moze przy tak niskiej predkosci robi sie tyle bledow ze nic nie chce tego czytac. Sprobuj 12-16x.
Jeszcze pozostaje kwestia plyt. Sa odtwarzacze ktore pewnych plyt nie lubia (moja wieza nie trawi Esperanzy black, BTC, TDK Metalic od Riteka!!! roznie bywa z Platinumami, Esperanza Silver-silver i Hawkami a dobrze radzi sobie z Dysan Black i Verbatimami).

kkriss 23.06.2003 18:19

Moze i masz racje -jednak -fakt na niektorych odtwarzaczach chodza -i to nawet dobrze -ale jednak jak przegrywa mi plyty audio kumpel to jest ok -i u mnie tez chodza. Wiec problem mam dalej -chyba ze moznaby powiedziec ze mam zbyt nowa nagrywarke :-) ?
Wiec problem pozostaje dalej.
Ale dzieki za uwage.

FubaF 23.06.2003 17:55

Re: Problem z nagraniem AUDIO -pomocy ?

Cytat:

kkriss napisa***322;(a)

Znaczy sie na kompie plyta po nagraniu jest Ok, ale w stacjonarnym odtwarzaczu jest zawsze do dupy -tzn wogle jej nie czyta, ewentualnie czasami jakas, ale dlugo odczytuje i sa trzaski.

Mam to samo ale tylko i wylacznie poniewaz moja wieza ma juz ok 8 lat (troche dziwne bo to Philips, miesci az 7 CD wiec jak go kupowałem to był to raczej jeden z najlepszych modeli na rynku). Ale zauwazylem ze jak po włożeniu płyty przełacze aby odgrywał 2 kawałek a nie pierwszy to wszystko elegancko idzie a potem jak pogra sobie ok 5 sec to wracam do pierwszego. Ale aby sie z tym nie meczyc to płyty odtwarzam w zwykłym Odtwarzaczu płyt CD , a wieze podlaczylem jako wzmacniacz i nie nazekam. Ps. jak masz jakis stary CD-Rom to zrob sobie z niego mini wieze, moj kumpel chce sobie tak wlasnie zrobic odtwarzcz Cd do samochodu.

kkriss 23.06.2003 17:41

Problem z nagraniem AUDIO -pomocy ?

Witam
Mam wielki problem z nagraniem audio
Mam LG 48/16/48
Probowalem juz wszystkimi metodami nagrywac plyty audio -i piraty i orginaly -wychodzi mi raz na 100 -choc ostatnio wcale
Mam winXP -ale probowalem tez pod linuxem
Pod winem nagrywalem w programach -nero 5.5 i cos ..
CloneCD i systemowym -z regoly nagrywam predkoscia 4-8
I nigdy nic nie wychodzi.
Znaczy sie na kompie plyta po nagraniu jest Ok, ale w stacjonarnym odtwarzaczu jest zawsze do dupy -tzn wogle jej nie czyta, ewentualnie czasami jakas, ale dlugo odczytuje i sa trzaski.
Czy mozliwe jest ze nagrywarka jest skopana ?
Bo dane nagrywa OK.
Pomocy -bo juz mnie to ...... brrr.
Dzieki za ewentualna porade.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44.