Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.06.2005, 21:49   #1
Bravo
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Bravo
 
Data rejestracji: 05.03.2004
Posty: 83
Bravo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nagraniem kompilacji audio cd

witam problem jest nastepujacej tresci mam litka SOHW-451S@832S i dzisiaj chcialem sobie nagrac mp3 na audio cd ale ku mojemu zaskoczeniu po paru % wyskoczyl napis nagranie zakonczone niepowodzeniem a a w oknie z logiem zapisu BRAK KOMUNIKACJI.
pozmienialem pare zeczy ASPI NERO nosniki i dalej klapa acha nagraywam audio cd w predkosci x8 bios w nagrywarce tez zmienialem i nic
Juz kiedys nagraywalem na tych ustawieniach ktore dzisiaj uzywalem sprawdzalem jeszcze kompilacjie DATA x40 nagral bez problemu a ztym audio porazka acha jeszcze jedno tych bykow nagrywania taki wspolny mianownik ze to sie dzieje jak nero zmieni nazwe danego songu na kolejny i niema tu znaczenia czy zmiena jest z 2 na 3 czy 6 na 7 song jak mu sie chce
Bravo jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.06.2005, 22:20   #2
Bravo
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Bravo
 
Data rejestracji: 05.03.2004
Posty: 83
Bravo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mjalem przetaktowany procesor z poziumu FSB z 133 do 150 i musiala pltyta w jakims momencie sfirowac a testy do pokreconych procow nic niewykazalo...
i juz szystko wrucilo do normy
Bravo jest offline  
Stary 23.06.2005, 13:48   #3
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam inne pytanie odnosnie nagrywania audio ,mam plik mp3 dlugosc 73 min wszystko sie idealnie odtwarza w winampie dzis chcialem go nagrac na wave i robi sie 32 min, nagrywam zawsze nero, kiedys mialem podobny problem to nagralem cd da extractorem, zrobilem i znowu to samo ,jak zrobic zebym mial w wave -audio 73 czyli pelny plik ,tj jakim programem, i w ogole wg.was jakim programem i na jakie plyty nagrywac muze audio aby miala jak najlepszy dzwiek ?aha i jakim programem moge podzielic sobie utworek np 80 min na tyle czesci ile chce ale jak go nagram na audio zeby bylo np 20 czesci i sobie wlaczam ktora chce bez koniecznosci przewijania ,ale takze zeby niebylo zadnych przerw plynnie zeby przechodzily .z gory dzieki i pozdrawiam
has jest offline  
Stary 23.06.2005, 15:25   #4
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 28,233
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1. Przerob go najpierw na wava i sprawdz jaki wtedy ma czas. Mozesz zrobic to w nero, ale jesli mowisz ze nero nie robi tego dobrze to sprobuj cedex'em albo EAC-iem z dekoderem lame.
2. No wypalania nero jest dobry, moze lepszy i typowo do muzy jest Feurio ale on jest cos rzadko aktualizowany i ma problemy z nowszymi nagrywarkami. Mozesz tez nagrywac EAC-iem.
3. Podzial dlugiego utworu najszybciej zrobisz w nero, wchodzisz we wlasciwosci tracka i dalej indexy/podzial i tam wstawiasz najpierw indexy a potem dzielisz w miejscu tych indexow.

Jak widzisz wszystko da sie zrobic w nero nie szukajac innych programikow.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline  
Stary 23.06.2005, 16:52   #5
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przerabialem na wava cd da extractorem,a nero niewiem jak to sie robi tez ma 30 pare min, a powinien 70,kiedys cd da extractor mi to zalatwial,moze te nowsze wersje tego nie robia,sproboje inne zainstalowac moze sie uda nawet niewiedzialem ze nero ma taka funkcje podzialu-madry polak po szkodzie, hehe dzieki za info, przyda mi sie to bo duzo livesetow nagrywam w audio
has jest offline  
Stary 23.06.2005, 17:26   #6
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a jak w nero ustawic zeby przerwy miedzy utworami audio mialo 0 sekund a nie 2 ,da sie ale recznie a jak np bym chcial zeby na stale bylo?,i czy tych indeksow nieda sie podzielic automatycznie np co 5 min lub np na 60 min 12 ideksow, Jednak jest lipa podzielilem utwor na pare czesci ale jak przechodzi z 1 do 2 to jest taka przerwa, niema poprostu idealnego przejscia np jak w oryginalnie nagranych plytach ,mi chodzi o to zeby wszystko lecialo jak leci tylko zeby tracki byli i nietrzeba bylo przewijac, ale nie z taka dziura

Ostatnio zmieniany przez has : 23.06.2005 o godz. 17:30
has jest offline  
Stary 24.06.2005, 07:56   #7
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagralem plyte easy aduio cd burner wygrywal 70 min a nagral 30 ! co za gowno
has jest offline  
Stary 24.06.2005, 09:58   #8
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jednak sie da to nagrac kolega z innego forum :t0d udzielil mi takiej oto przydatnej rady

odpal go w winampie i zgraj na dysk jako wav (ctrl+p -> output -> nullsoft disk writer -> configure -> wybierasz gdzie ma zapisywać -> OK -> close -> odznaczasz zapętlanie utworów/playlisty -> odpalasz mp3 -> czekasz pare min i spowrotem zamieniasz na Direct Sound Output w ustawieniach winampa)

i wypalasz wav'a
has jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.