![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Problem z nagraniem x8 płyty x40
Witam!
Moja nagrywarka to RICOH MP7083A x8x8x32. Problem jest to, że nagrywarka czyta płyty, nagrywa CDRW x8 ale CDR już tylko x4. Podczas nagrywania z powyżej x4 chwile cache'uje i.... wywala tekst: SCSI target error Invalid write state Could not perform EndTrack Session fixation error Could not perform fixation Session fixation error Could not perform fixation Burn process failed at 8x (1 200 KB/s) Co ciekawe mam drugą taką samą (o miesiąc młodsza) i wypala bez problemu te same krążki (x40). Używam programu Nero 5.5.9.14 próbowałem też innymi programami. Czytałem również inne posty ale nic nie mogłem naleźć co mogło by pasować do mojej nagrywarki. Proszę o pomoc. Dziekuję i pozdrawiam! ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podstawowe pytanie czy probowales na innych (czytaj lepszych) plytkach? Wybrednosc ricohow co do plytek jest ogolnie znana i dotyczy nie tylko modelu ale konkretnego egzemplarza, zwlaszcza jesli to jest juz starsza nagrywarka. Po drugie czy ta druga nagrywarke masz na tym samym kompie bo jesli nie to sprobuj je podmienic i wtedy zobacz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Próbowałem dograć do innej płyty (x48) ale to samo.
Obie nagrywarki sprawdzam na jednym sprzęcie. Próbowałem włączać/wyłączać - Udma, auto-powiadomienie o cd. Podłączoną tylko ją mam pod secondary na master (była też na slave) Bios v1.2, zgrałem też jeden od drugiej (v1.2) i to samo. Symulację przechodzi do końca. Przy DAO zawiadamia dodatkowo też o "Invalid medium speed" Ale co ciekawe zauważyłem (może to tylko mój wymysł) ale wygląda to tak jakby nagrywarka chciała ruszyć a bufor napędu niemógł się napełnić?? Czy to oznaka końca napędu jeżeli chodzi CDR x4, CDRWx8 i czyta CD? Pozdrawiam! :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |