Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.06.2003, 20:47   #1
bodzio77
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.06.2003
bodzio77 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagraniem x8 płyty x40

Witam!

Moja nagrywarka to RICOH MP7083A x8x8x32. Problem jest to, że nagrywarka czyta płyty, nagrywa CDRW x8 ale CDR już tylko x4.
Podczas nagrywania z powyżej x4 chwile cache'uje i.... wywala tekst:
SCSI target error
Invalid write state
Could not perform EndTrack
Session fixation error
Could not perform fixation
Session fixation error
Could not perform fixation
Burn process failed at 8x (1 200 KB/s)

Co ciekawe mam drugą taką samą (o miesiąc młodsza) i wypala bez problemu te same krążki (x40). Używam programu Nero 5.5.9.14 próbowałem też innymi programami. Czytałem również inne posty ale nic nie mogłem naleźć co mogło by pasować do mojej nagrywarki.
Proszę o pomoc.

Dziekuję i pozdrawiam!

bodzio77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.06.2003, 22:10   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Podstawowe pytanie czy probowales na innych (czytaj lepszych) plytkach? Wybrednosc ricohow co do plytek jest ogolnie znana i dotyczy nie tylko modelu ale konkretnego egzemplarza, zwlaszcza jesli to jest juz starsza nagrywarka. Po drugie czy ta druga nagrywarke masz na tym samym kompie bo jesli nie to sprobuj je podmienic i wtedy zobacz.
Stary 26.06.2003, 22:27   #3
bodzio77
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.06.2003
bodzio77 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Próbowałem dograć do innej płyty (x48) ale to samo.
Obie nagrywarki sprawdzam na jednym sprzęcie.
Próbowałem włączać/wyłączać - Udma, auto-powiadomienie o cd.
Podłączoną tylko ją mam pod secondary na master (była też na slave)
Bios v1.2, zgrałem też jeden od drugiej (v1.2) i to samo.
Symulację przechodzi do końca.
Przy DAO zawiadamia dodatkowo też o "Invalid medium speed"
Ale co ciekawe zauważyłem (może to tylko mój wymysł) ale wygląda to tak jakby nagrywarka chciała ruszyć a bufor napędu niemógł się napełnić??

Czy to oznaka końca napędu jeżeli chodzi CDR x4, CDRWx8 i czyta CD?

Pozdrawiam!

:-)
bodzio77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2003, 22:39   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
bodzio77 napisa***322;(a)
...Czy to oznaka końca napędu jeżeli chodzi CDR x4, CDRWx8 i czyta CD?

Pozdrawiam!

:-)
Obawiam sie ze tak, przewaznie pierwsze problemy pojawiaja sie przy maksymalnych predkosciach nagrywania. Mozesz jeszcze probowac przeczyscic optyke ale nie obiecaj sobie zbyt wiele.

Twoje uprawnienia: