![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
Problem: Nagrywanie poprzez USB 2.0 + Enclosure!!!
Próbowałem nagrać płytke z użyciem Nero 6.3.1.26 korzystając z combo LiteOn podłączonego do USB 2.0 (PCMCI). Nagrywanie się nawet rozpoczyna po czym na 3% staje i nie dzieje się już nic (nero się wiesza). Zaczęło się od tego że próbowałem na początku nagrywać jeszcze z wersją USB 1.0 takiego mam po prostu grata , efektem były błedy fiksacji czegoś tam. Z resztą zanim się nagrywanie wysypywało dioda combo rozświetlała mi pokój na czerwono. Ktoś poradził mi żeby kupić USB 2.0 bo prędkość wieksza i szansa na nagranie też. Okazuje się że nie do końca!
Bede wdzięczny za pomoc w tej sprawie! Dodam jeszcze że próbowałem nagrać również Burn4Free i efekt nawwet gorszy bo się w ogóle nie chce rozpocząć( zwiecha na samym początku) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a tak zapytam, jaki system ? jakieś info o ustawieniach, sofcie,sterach?
przyczyn może być wiele i bez dokładniejszych info ciężko cokolwiek poradzić
#3 |
Nowy na forum
![]() |
cd ...
Ano system to : Windows 2003 Server Enterprise
Combo : LiteOn SOHC5232K (do combo żadnych sterowników nie instalowałem) Kieszeń też czegoś takiego nie posiada Sterowniki do USB 2.0 PCMCI zgodne z NEC Nagrywałem z różnymi ustawieniami tzn. różne prędkości , tryby ( track-at-once , disk-at-once ) , ten sam efekt. Nie wiem co miałbym jeszcze podać! Jeśli jeszcze coś potrzeba to dopisze! |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
jeszcze coś ...
firmware nie tknięty ( próbowałem nagrać na płytkach EMTEC )
w ogóle oprogramowanie combo nie tknięte. |
![]() |
![]() |
#5 |
Łaskobójca
![]() |
bo i nie trtzeba sterów do tego palniczka
a tak zapytam symulacja idzie ok?, a moze by tak jednak sprawdzić to co dają w zestawie do tego kombosika mimo iż jest to tylko expresik i może warto popatrzeć za neronkiem serii piątej bo szósteczki bywają kapryśne, a i jak tam z avirem i innym tego typu softem monitorującym, bo moze on przeszkadza, BTW a wypaliłeś choć jedną płytkę ok lub sprawdzałeś na innej maszynie czy litek działa? a systemowe nagrywanie i inne przeszkadziajki z 2k03 wyłaczone? i jeszcze jedno jak tam w podglądzie zdarzeń nic dziwnego/nietypowego tam nie ma?
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Symulacja: idzie do bani , znaczy nie idzie , wiesza się tak samo
Soft: nie mam antyvira , żadnych konfliktów na tle software raczej nie powinno być Po podłaczeniu do ide wypala jak trzeba ale z USB w innym kompie nie próbowałem (słusznie to błąd). Żadnej płytki nie udało mi się do tej pory wypalić poprzez kieszeń. Nie mam wyłączonego nagrywania systemowego. Nie wiem jakie inne przeszkadzajki miały by wchodzić w konflikt z Nero , a jeśli chodzi o podgląd zdarzeń to poza aplication hang to nie ma nic. A w warstwie systemowej nie ma nic podejrzanego. Ostatnio zmieniany przez wojtas102 : 27.09.2004 o godz. 21:04 |
![]() |
![]() |
#7 |
Łaskobójca
![]() |
a jak z odczytem? też do bani? jak tak to coś z usb
BTW usb1.1 i chyba tak samo 1.0 daje siakeś 12mega co powinno wystarczyć do palenia, może jednak problem tkwi w starach do tego lapka, lub innych urządzeniach siedzących na usb, mimo wszystko proponuję sprawdzić też co się dzieje na boxowym sofcie, bo palnik już wyeliminowany jako wadliwe ogniwo
#8 |
Nowy na forum
![]() |
noch eni mal ...
No jeśli chodzi o odczyt to wszystko idzie prawidłowo , w sumie to jeszcze zobacze co się na Slacku bedzie działo , może to mi podsunie podpowiedź!?
Mam jeszcze pytanie? Czy firewire byoby lepsze do komunikacji kompa z kieszenia?? Ostatnio zmieniany przez wojtas102 : 27.09.2004 o godz. 22:12 |
![]() |
![]() |
#9 |
Łaskobójca
![]() |
jam mam puszczone po firewire i zero kłopotów (upgrade firmware litka też robię po drucie ognistym
![]()
|
|