![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Pytanie???
Jak robie testy CD, CD-RW w Sisoft Sandra wurzuca mi taka uwage na końcu(robiąc test na płytach nagrywanych przeze mnie):
Low disk index. The drive index seems low. Fix: While this is a generic warning - i.e. it does not specify the nature of the problem - generally, the problem would be the lack of DMA bus-mastering which forces the drive to work in PIO mode which not only hurts performance but also increases CPU utilisation. Check that the controller drivers are installed and that DMA is enabled for the channel and the drive itself. Czemy moje płyta tak się nagrywają? Jak moge poprawić żeby wszystko było ok? Z góry dzięki za pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Podaje ci sandra co jest przyczyną ale po angielsku i ty sie pytasz-kup słownik.
A tak na teraz :włącz w nagrywarce DMA (reszta opcja SZUKAJ) |
![]() |
![]() |
#3 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
nie to, ze sie czepiam ale temat wiadomosic jest po to by
w kilku slowach opisac czego dotyczy slowo Pytanie rownie dobrze moze dotyczyc pytania o nagrywanie plyt CD czy tez uprawe ziemniakow
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Tytułem było pytanie i wydaje mi się, że to wskrócie mówi o tym, że mam jakieś pytanie:-). A tak serio to nastemonym razem będe dokładniejszy. A co do tego Angielskiego tekstu to nie chciało mi się poprostu go tłumaczyć i wiem co dokładnie on oznacza. Tylko właśnie Sandra nie podaje przyczyn, a w opcjach nagrywarki nie mam żadnych opcji związanych z DMA. Gdzie moge to włączyć i jak
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
zalezy jaki masz system operacyjny
w każdym razie zarówno w xp/200 jak i 98/me... opcja DMA do dysków i cd-romów jest w menedżerze urządzeń (panel sterowania). w w98/me... klikasz po prostu na napęd/dysk i nie można przegapić tej opcji w 200/xp... poszukaj tej opcji w kontrolerach dysku jeżeli masz płytę na chipsecie via to po instalacji patcha via 4 in 1 dma powinno być włączone...
#6 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za wszelką pomoc. Jeszcze tylko jedno pytanko, gdzie znajde najnowszego patcha?
|
![]() |
![]() |
|
|