![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() |
Problem z nagrywaniem
Mam problem - nie mogę nagrywać płyt . Podczas próby nagrania czegokolwiek w nero wyskakuje błąd "wykonanie polecenia fiksacja nie jest możliwe" . Dodam także że wina napewno nie leży po stronie nagrywarki ponieważ testowałem już dwie oraz że nie mogę sprawdzić dysku programem scandisk - wtedy wyskakuje błąd że mam za mało dostępnej pamięci i mam zamknąć niektóre programy... , to bzdura bo mam 256 mb ram i nawet jak wszystko zamknę (oczywiście oprócz eksplorera windows) to i tak to samo i to samo. Proszę pilnie o pomoc w tej sprawie może ktoś wie co jest grane ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
problem fiksacji wskazuje najczesciej na uwalenie lasera, ale jesli juz druga nagrywara i to samo, to:
- zmien plyty na jakies firmowe, np verby i wtedy zobacz - przeinstaluj winde, bo moze to ona bruzdzi - zaktualizuj program nagrywajacy |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Niewiele mi to pomogło ponieważ : System operacyjny przeinstalowałem już z 10 razy lekko od pory kiedy zaczęło się to dziać , zdążyło wyjść 5 wersji nero i ze wszystkimi to samo ale z tymi firmowymi płytkami jeszcze nie próbowałem chociaż jeżeli obie nagrywarki radzą sobie ze zwykłymi to czemu tak nagle miałyby przestać. Spróbuję , to chyba wina dysku bo nawet norton disk doctor reaguje tak samo na mój dysk jak scandisk
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
pierwsze slysze zeby blad systemu plikow powodowal uwalenie nagrywania, ale wszystko jest mozliwe (np odczyt danych do nagrania z uwalonego bloku dysku... ale to symulacja powinna wychwycic)
przypnij nagryware do innego kompa i bedziesz mial jasnosc czy winny jest komp (w tym przypadku dysk) czy spawara |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Biiiiiiiiipppppp
Próbowałem i tego................... Na innym działała..................
|
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
to teraz zostalo jeszcze: zobacz inny dysk we wlasnym kompie
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Szok
No teraz to mnie zaskoczyłeś - tego jeszcze nie próbowałem jak tylko ktoś mi porzyczy to sprawdzam , dzięki.
|
![]() |
![]() |
|
|